Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norden
Svenske Perler med Göta Kanal, Kalmar, Öland og Glassriket

Göta KanalDenne turen går sørover til Sør-Sverige. Vi får oppleve Göta Kanal på en meget fin strekning med mange sluser. Kalmar med sitt slott og besøk på den langstrakte øya Öland. På turen gjennom Småland besøker vi et glassverk i området som kalles Glasriket.
Dag 1: Trøndelag - Borlänge
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover til Støren, Gauldalen og frem til Røros. Grensa til Sveriges passeres ved Vauldalen. Videre forbi Sveg, Mora, langs Siljan sjø frem til Borlänge for overnatting på Scandic Borlänge City.
Dag 2: Borlänge - Linköping
På formiddagen fortsetter vi sørover forbi Ludvika, Ørebro og til Motala ved Vättern. Vi tar en båttur på Göta Kanal fra Borensberg til Berg. På strekningen passeres 9 sluser, og kanalen går over 2 viadukter. Turen tar 3,5 time. Fra Berg er det kort veg til Linköping hvor det blir overnatting på Scandic Linköping City.
BergGöta Kanalved Forsvik
Dag 3: Linköping - Kalmar
Vi fortsetter sørover mot Østersjøkysten og Kalmar. Her besøkes Kalmar slott, stedet hvor Kalmarunionen ble undertegnet i 1397. Overnatting i 2 netter på Clarion Collection Hotel Packhuset ved havna.
Dag 4: Kalmar, utflukt Öland
Det blir en heldagsutflukt med lokal guide ut til Sverige nest største øy, Öland. Vi kjører på en lang bro, ca. 6 km, ut til øya. Øya er nesten 140 km lang og 16 km bred. Vi får god informasjon om Ölands historie, og det var en viktig handelsplass tilbake til vikingtiden. Helt sør på øya har det svenske kongehus sine jaktmarker. På sørspissen ligger Sveriges høyeste fyrtårn «Långe Jan». På nordspissen ligger fyrtårnet «Långe Erik».
Ruin St. Knuts kapell, ÖlandEketorps borg, ÖlandLånge Erik
Dag 5: Kalmar - Kosta
På formiddagen forlater vi Kalmar og kjører vestover gjennom Småland. Her ligger flere glassverk og området omtales som Sveriges Glassriket. Vi besøker glassverket Kosta Boda. Her blir det omvisning og får se på produksjonen. Det er også muligheter for å handle flott glass i glassverkets utsalg. Det blir overnatting på Kosta Boda Art Hotel som ligger på samme sted.
OrreforsKosta BodaErikshyttan
Dag 6: Kosta - Sunne
Vi fortsetter mot Jönköping og på østsiden av Sveriges største innsjø Vänern. Videre forbi Karlstad og frem til Sunne for overnatting på Hotel Frykenstrand.
Dag 7: Sunne - Trøndelag
Vi kjører nordover langs Klaraälven og videre til Trysil hvor elven skifter navn til Trysilelva. Videre langs Engerdal og Femunden til Røros for middag. Retur til Trøndelag på kvelden.6 DAGER
12.970,-

Turnr.: 30
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 7 middag
  • Båttur Göta Kanal
  • Utflukter og lokale guider som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 3.840,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norden
 »  » Sverige