Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Vesterålen - Senja
Senja
Vi har i mange år hatt populære turer til Lofoten. Nytt iår er at vi også tilbyr en tur til Vesterålen med mange fiskevær på yttersiden mot storhavet. Vi besøker Andøy hvor vi tar en båttur på hvalsafari for å se store hval på nært hold. Vi fortsetter med ferje over til Senja, Norges nest største øy. Her besøkes fiskeværet Husøy som ble kjent fra TV-serien "Da damene dro". På turen nordover og sørover får vi oppleve mye fin natur gjennom Nordland.

Dag 1: Trondheim - Rognan
Start fra Trondheim på morgenen. Turen går nordover langs E6. Passerer Mosjøen og Mo i Rana på ettermiddagen. Videre over Saltfjellet frem til Rognan for middag og overnatting på Rognan hotell.
Dag 2: Rognan - Sortland
Videre E6 langs Leirfjorden, over Hamarøy og frem til Bogenes. Herfra tar vi ferje over Vestfjorden til Lødingen. Vi fortsetter frem til Sortland i Vesterålen for middag og overnatting.
Dag 3: Sortland - Andenes
På formiddagen blir det en tur utover Langøya til Myre, kommunesenteret i Øksnes kommune. Videre på vestsiden ut til det nedlagte fiskeværet Nyksund. Vi må tilbake til Sortland før vi fortsetter nordover forbi Risøyhamn og ut på Andøya. Andøya er dekt av store myrområder hvor de plukker store mengder multer. Vi kjører på vestsiden av øya til fiskeværet Bleik. Andenes er administrasjonssentrum for Andøy kommune. Her blir det overnatting i 2 netter på Norlandia hotell.
Nyksund (foto: WikiCommons: Arnejohs PD)Bleik (foto: WikiCommons Ovuigner PD)Senja
Dag 4: Andenes, hvalsafari
Vi besøker et hvalsenter hvor vi først får informasjon om hval og hvalforskning før vi tar en båttur ut på havet. Det er meget gode sjanser for å se den 20m lange og 40 tonn tunge spermasetthvalen, samt andre mindre hvalarter, spekkhugger m.m.
Fyrtårnet Andenes og hvalsenteret (foto: WikiCommons Stahlkocher GPL)SpekkhuggerFiskebåten til whalesafari.no (foto: whalesafari.no)
Dag 5: Andenes - Senja - Finnsnes
HusøyPå morgenen tar vi ferje fra Andenes til Gryllefjord på Senja i Troms fylke. Senja er Norges nest største øy. Gryllefjord er sentrum i Torsken kommune. Vi kjører den nasjonale turistvegen på yttersiden av Senja. Vi passerer "Senjatrollet" og flere mindre tettsted og kommer frem til Senjahopen. På ettermiddagen kjører vi ut til Husøy, et lite øysamfunn knyttet til fastlandet med en molo. Husøy er et av Senjas mest aktive fiskerisamfunn. Vi fortsetter forbi Gibostad og frem til Finnsnes, et viktig trafikknutepunkt og handelsenter i Midt-Troms.
Gryllefjord (foto: WikiCommons: Olavfin - Free Art License)SenjatrolletFinnsnes
Dag 6: Finnsnes - Fauske
Vi setter igjen kursen sørover. Vi passerer Sørreisa og kommer frem til E6 på Bardufoss. Videre sørover forbi Setermoen, Bjerkvik og frem til Narvik hvor vi tar dagens hovedstopp. På ettermiddagen til Kjøpsvik og ferje til Drag på Hamarøya. Ankomst Fauske for middag og overnatting på Fauske hotell.
Dag 7: Fauske - Trondheim
Vi fortsetter langs E6 over Saltfjellet, forbi Mo i Rana og tar hovedstoppen i Mosjøen. Middag på Snåsa og retur til Steinkjer og Trondheim på kvelden.


7 DAGER
8.980,-

Turnr.: 16
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 7 middag
  • Hvalsafari
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.600,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700