Norden
Denne turen har gått
Svenske perler med Göta Kanal, Kalmar, Öland og Glasriket
Göta KanalDenne turen går sørover til Sør-Sverige. Vi får oppleve Göta Kanal på en meget fin strekning med mange sluser. Kalmar med sitt slott og besøk på den langstrakte øya Öland. Vi besøker også Karlskrona med en båttur i skjærgården. På turen gjennom Småland besøker vi et glassverk i området som kalles Glasriket.

Dag 1: Trøndelag - Borlänge
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover til Støren, Gauldalen og frem til Røros. Grensa til Sveriges passeres ved Vauldalen. Videre forbi Sveg, Mora, langs Siljan sjø frem til Borlänge for overnatting på Scandic Borlänge City.

Dag 2: Borlänge - Linköping
På formiddagen fortsetter vi sørover forbi Ludvika, Ørebro og til Motala ved Vättern. Vi tar en båttur på Göta Kanal fra Borensberg til Berg. På strekningen passeres 9 sluser, og kanalen går over 2 viadukter. Turen tar 3,5 time. Fra Berg er det kort veg til Linköping hvor det blir overnatting på Scandic Linköping City.

BergGöta Kanalved Forsvik

Dag 3: Linköping - Kalmar
Vi fortsetter sørover mot Østersjøkysten og Kalmar. Her vil vi få en byrundtur med lokal guide, og vi besøker Kalmar slott, stedet hvor Kalmarunionen ble undertegnet i 1397. Overnatting i 2 netter på Best Western Plus Kalmarsund Hotel.

Dag 4: Kalmar, utflukt Öland
Det blir en heldagsutflukt med lokal guide ut til Sverige nest største øy, Öland. Vi kjører på en lang bro, ca. 6 km, ut til øya. Øya er nesten 140 km lang og 16 km bred. Vi får god informasjon om Ölands historie, og det var en viktig handelsplass tilbake til vikingtiden. Helt sør på øya har det svenske kongehus sine jaktmarker. På sørspissen ligger Sveriges høyeste fyrtårn «Långe Jan». På nordspissen ligger fyrtårnet «Långe Erik».

Ruin St. Knuts kapell, ÖlandEketorps borg, ÖlandLånge Erik

Dag 5: Kalmar - Karlskrona
På formiddagen kjører vi sørover langs kysten til Karlskrona. Her finner vi hovedbasen til den svenske marinen. Byen er bygd på flere mindre øyer og holmer, og det er en fin skjærgård utenfor byen. Vi får en byrundtur med lokal guide og etterpå blir det båttur mellom skjærgårdens mange holmer. Overnatting på Clarion Collection Hotel Carlskrona.

Dag 6: Karlskrona - Glasriket - Karlstad
Vi fortsetter nordover gjennom Småland. Her ligger flere glassverk og området omtales som Sveriges Glasriket. Vi besøker et av glassverkene i Kosta Boda eller Orrefors. Vi får se på, og blir informert om, produksjon. Det er utstillinger av ulikt glass, og det er selvfølgelig muligheter for handling. På ettermiddagen går turen forbi Jönköping og frem til Karlstad ved Sveriges største innsjø Vänern. Overnatting på Scandic Klaraälven.

OrreforsKosta BodaErikshyttan

Dag 7: Karlstad - Trøndelag
Vi kjører nordover langs Klaraälven og videre til Trysil hvor elven skifter navn til Trysilelva. Videre langs Engerdal og Femunden til Røros for middag. Retur til Trøndelag på kvelden.7 DAGER
9.390,-

Turnr.: 22
Avreise:
Påstigningsalternativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 7 middag
  • Båttur Göta Kanal og Karlskrona
  • Utflukter og lokale guider som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.720,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Handling
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norden
 »  » Sverige