Tilbudsturer
Denne turen har gått
Rundreise Polen med Krakow, Warszawa og Gdansk

Krakow
Dette er en rundtur i Polen hvor vi besøker nåværende hovedstad Warszawa og den tidligere kongehovedstaden Krakow. Vi har utflukt til Auschwitz og Birkenau. Turen går om Tyskland på tur sørover, mens vi på returen tar Stena Lines nattferge fra Gdynia til Karlskrona i Sverige. DFDS's ferjer mellom Oslo og København tur/retur.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Vi kjører frem til Alvdal hvor det blir et opphold. Videre sørover Østerdalen frem til Oslo hvor DFDS's ferje har avgang kl. 16.30. Middag/koldtbord ombord og overnatting innvendig dobbeltlugar.
Dag 2: København - Cottbus
Frokost ombord før ankomst København kl. 09.45.  Vi fortsetter sørover til Gedser og ferje til Rostock i Tyskland.  På ettermiddagen kjører vi forbi Berlin og frem til Cottbus for middag og overnatting på Lindner Congress Hotel.
Dag 3: Cottbus - Krakow
Vi fortsetter østover og passerer grensa til Polen.  Vi kjører forbi Wrocław, Katowice og frem til Auschwitz og Birkenau. Her blir det besøk og omvisning med lokal guide. På ettermiddagen frem til byen Krakow som var landets hovedstad frem til 1596 og kjent for sin vakre arkitektur.  Byens torg er nokså uforandret siden 1300-tallet og har en stor torghall med mange mindre butikker, hvor en kan kjøpe mye fint polsk håndarbeid.  Videre ruver det gamle kongeslottet Wavel over byen.  Her blir det overnatting i 3 netter på Hotel Ibis Stare Miasto. Middag på hotellet om kvelden.
St. Maria kirken Dag 4 - 5: Krakow
På formiddagen tar vi en utflukt til Wieliczka saltgruve utenfor byen. Gruven er over 700 år og polske gruvearbeidere har bygd en underjordisk verden med fantastiske skulpturer, saltsjøer, gruvemuseum og en kirke. Gruven er over 300 meter dyp, vi går ned og tar heis opp. På ettermiddagen vil den lokale guiden vise oss rundt i den gamle bydel med et av Europas største torg i middelalderen. Dag 5 disponibel på egen hånd.
Dag 6: Krakow - Warszawa
På formiddagen kjører vi nordover frem til dagens hovedstad i Polen, Warszawa. En lokal guide vil vise oss rundt i Warszawa. Byen ble sterkt ødelagt under siste verdenskrig og mistet 800.000 av sine innbyggere. Gamlebyen ble nesten helt ødelagt i 1944, men er rekonstruert og oppbygd til hver minste detalj. Det kongelige slott lå lenge i ruiner, men er nå gjenoppbygd. Videre besøkes monumentet over Jødeghettoen hvor den jødiske bydel var. Overnatting på Hotel Sofitel Warsaw Victoria. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 7: Warszawa - Gdansk
Tid til egen disposisjon i Warszawa på formiddagen. På ettermiddagen kjører vi nordover til Gdansk. Her blir det overnatting på Qubus Hotel Gdansk.
Dag 8: Gdansk - Gdynia / Karlskrona
Gdansk er en gammel hansaby og sentrum er godt bevart. En lokal guide vil på formiddagen vise oss rundt i byen. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi på kvelden kjører forbi Sopot og frem til Gdynia hvor det blir avreise med Stena Lines ferje til Karlskrona. Overnatting i innvendig lugar.
Dag 9: Karlskrona - København / Oslo
Frokost ombord før ankomst Karlskrona på morgenen. På formiddagen kjører vi vestover mot Malmø og over den store Øresundbroen til København. Det blir litt tid på egen hånd før avreise med DFDS's ferje til Oslo kl. 16.30. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Ankomst Oslo kl. 09.45. Opphold på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.



10 DAGER
7.480,-

Turnr.: 60
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 2

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 4 middag
  • DFDS Oslo - København tur/retur
  • Stena Line Gdynia - Karlskrona
  • Lokal guide i Krakow, Auschwitz, Warszawa, Gdansk og inngang Wieliczka
Tillegg:
  • Lugar med vindu kr. 550,- p.p.
  • Singellugar 3 netter kr. 1.100,-
  • Enkeltrom hotell kr. 1.340,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700