Norge
Denne turen har gått
Sør-Norge, rundreise med Kristiansand, Stavanger, Flor og Fjære, Lysefjorden, Rosendal og Flåm

Flor og Fjøre Dette er en rundtur i den sørlige del av Norge. Vi kjører sørover gjennom vennlig sørlandsnatur til Kristiansand. Videre i mer skiftende natur før vi kommer ut på de flate Jærenbygdene mot Stavanger, Norges første oljeby. Vi har lagt inn et besøk på det flotte hageanlegget "Flor og Fjære". Videre inngår utflukt til Lysefjorden med den kjente Prekestolen. Turen nordover går langs flott vestlandsnatur med Hardangerfjorden og besøk på Baroniet Rosendal. Det er også lagt inn en tur med Flåmsbanen.
Dag 1: Trøndelag - Oslo
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover Østerdalen hvor vi tar et opphold på Alvdal. Videre sørover til Oslo til middag og overnatting på Rica hotell.
Dag 2: Oslo - Kristiansand
Vi kjører videre sørover langs Sørlandskysten. Vi tar dagens hovedstopp i Kragerø. Om ettermiddagen videre sørover forbi Arendal, Grimstad og til Kristiansand. Her skal vi bo på Rica hotell.
Dag 3: Kristiansand - Stavanger
På formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide. Etter besøket i Kristiansand fortsetter vi vestover forbi Mandal, Flekkefjord og Jøssingfjorden. Kjører over de flate Jærenbygdene før vi ankommer Stavanger. Her blir det overnatting i 3 netter på Radisson Blu Atlantic Hotel.
Stavanger Stavanger Flor og Fjære båten
Dag 4: Stavanger, utflukt  Flor og Fjære
På formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide. Etterpå blir det tid på egen hånd til vi kl. 17.00 tar båt ut til det flotte hageanlegget "Flor og Fjære". Her finnes palmer og mange ulike blomster og trær. Vi får en guidet omvisning av et hyggelig vertskap før vi får servert en middag. Båtturen tilbake til Stavanger tar en halv time.
Flor og Fjære Flor og Fjære Flor og Fjære
Dag 5: Utflukt Lysefjorden
Øygardstøl, Lysefjoden Prekestolen, LysefjordenVi tar ferje fra Stavanger. Anløper Lauvik før vi seiler inn den trange og vakre Lysefjorden. På turen inn til Lysebotn, som tar 3 timer, passerer vi rett under Prekestolen. Fra Lysebotn fortsetter vi med bussen oppover til restauranten Øygardstøl hvor vi inntar dagens lunsj. Herfra har vi fin utsikt over Lysefjorden og Lysebotn. Etterpå kjører vi om Byrkjedalen hvor vi tar en stopp ved Byrkjedalstunet. Retur til Stavanger på sen ettermiddag.
Dag 6: Stavanger - Kinsarvik
Haraldshaugen, Haugesund Baroniet i RosendalVi starter dagen med en tur på en ny veg til Rennesøy i Boknafjorden. Herfra er det kort ferjetur over fjorden. Vi fortsetter til Haugesund hvor vi besøker Haraldshaugen. Videre gjennom en ny undersjøisk tunnel fram til Stord. Herfra tar vi ferje fra Leirvik til Sunde ved Husnes. Vi kjører frem til Rosendal hvor vi besøker Baroniet med fin gammel renessansehage. Etterpå kjører vi gjennom Folgefonntunnelen, langs Sørfjorden og frem til overnatting på Kinsarvik Fjordhotell.
Dag 7: Kinsarvik - Olden
Norsk Bremusem, Fjærland Dette blir en ny dag med storslått vestlandsnatur. Vi fortsetter over Hardangerfjorden til Granvin og videre til Voss. Herfra til Gudvangen og Flåm. Vi tar en tur med Flåmsbanen opp til Myrdal stasjon på Bergensbanen 867 m.o.h. og tilbake til Flåm. Etterpå kjører vi gjennom verdens lengste biltunnel fra Aurland til Lærdal. Vi tar en kort ferjestrekning over Sognefjorden og kjører forbi Sogndal og frem til Fjærland. Her kan vi besøke Norsk Bremuseum. Etterpå forbi Jølster, over Utvikfjellet og frem til Olden for middag og overnatting på Olden Fjordhotell.
Dag 8: Olden - Trøndelag
Vi fortsetter forbi Stryn, over Strynefjellet og ned til Lom. Videre frem til Gudbrandsdalen ved Otta. Turens siste middag inntas på Dombås, retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.



8 DAGER
9.980,-

Turnr.: 9
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 1 lunsj
  • 8 middag
  • Utflukter m/innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.950,-
Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700