Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Nord-Møre m/Orkdal, Hitra, Smøla og Kristiansund

Kristiansund
Denne turen går i fint kystlandskap på Trøndelagskysten og Nord-Møre. Vi besøker øyene Hitra og Smøla. Vi starter turen med et historisk besøk på Bårdshaug og Løkken i Orkdal. Overnattingen er lagt til Bårdshaug Herregård i 2 netter og Rica hotell i Kristiansund i 2 netter. Vi kjører også den kjente Atlanterhavsveien.

Dag 1: Steinkjer - Orkanger
Avreise fra Steinkjer på morgenen. Turen går sørover forbi Trondheim og frem til et besøk på historiske Bårdshaug Herregård. Bårdshaug Herregård er hjemmet til gründeren Christian Thams. Idag er dette en historisk herregård og et moderne hotell. Christian Thams bygde også Nord-Europas første smalsporede jernbane «Thamshavbanen». Her ble malm og kobberkis fra gruvene i Løkken fraktet til havnen. Vi tar banen fra Fannrem til Løkken. Her besøkes museet og vi tar også en tur inn i gammelgruven. På ettermiddagen får vi en interessant omvisning i Herregården. Middag og overnatting på Bårdshaug Herregård i 2 netter.
Dag 2: Orkanger, utflukt Hitra
Dolmen byVi tar en heldagsutflukt til Hitra. På Hitra besøkes Kystmuseet på Fillan hvor vi får innføring i gammel kystkultur. Etterpå besøkes Dolmen by og vi avslutter besøket på Hopsjøbrygga, en gammel handelsbrygge med historisk preg. Hitra har også en av Norges største hjortestammer. Vi returnerer gjennom Hitratunnellen tilbake til Bårdshaug. Musikk i puben på kvelden.
Dag 3: Orkanger - Smøla - Kristiansund
På formiddagen kjører vi i fint kystlandskap forbi Kyrksæterøra, Aure og ferje over til Edøy. Herfra er det bro til Smøla. En lokal guide vil vise oss rundt på Smøla. Vi besøker det kjente fiskeværet Veidholmen som ligger ytterst mot storhavet. Vi får også se noen av vindmølleparkene som er bygd på Smøla. På ettermiddagen tar vi ferje tilbake til Tustna og ferje videre til Kristiansund. Her blir det overnatting i 2 netter på Rica hotell.
Dag 4: Kristiansund
Kristiansund kan by på klippfiskhistorie, bacalao og i dag et moderne bysentrum preget av oljeindustrien. Byen er inndelt i flere småsamfunn fordelt på flere øyer som Innlandet, Gomalandet, Kirkelandet og Nordlandet. Tidligere var de små "sundbåtene" viktige for å knytte sammen disse samfunnene, men i dag har alle vegforbindelse. Vi tar en byrundtur med lokal guide.
Dag 5: Kristiansund - Steinkjer
Vi kjører gjennom den nye undersjøiske tunnellen til Averøya. Videre langs den kjente Atlanterhavsveien med mange broer mellom øyer og holmer. Vi kjører over Hustadvika og tar et opphold i det gamle handelsstedet Bud. Vi fortsetter forbi Molde og frem til Oppdal for turens siste middag. Retur til Steinkjer på kvelden.



5 DAGER
5.450,-

Turnr.: 11
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: trykk her

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Lokal guide og utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 900,-
Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700