Tilbudsturer
Denne turen har gått
Polen, Krakow, Warszawa og Gdansk
Dette er en rundtur i Polen hvor vi besøker nåværende hovedstad Warszawa og den tidligere kongehovedstaden Krakow. Vi har utflukt til Auschwitz og Birkenau. Turen går om Tyskland på tur sørover, mens vi på returen tar Stena Lines nattferge fra Gdynia til Karlskrona i Sverige.  DFDSs ferjer mellom Oslo og København tur/retur.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen.  Vi kjører frem til Alvdal hvor det blir et opphold.  Videre sørover Østerdalen frem til Oslo hvor DFDS's ferje har avgang kl. 17.00.  Middag/koldtbord ombord og overnatting i innvendige dobbeltlugar.
Dag 2: København - Berlin
Frokost ombord før ankomst København kl. 09.15.  Vi fortsetter sørover til Gedser og ferje til Rostock i Tyskland.  På ettermiddagen kjører vi frem til Berlin. Middag og overnatting på hotell Aldea, avg.20.3 blir det hotell Artim.
Dag 3: Berlin - Krakow
Vi fortsetter østover og passerer grensa til Polen.  Vi kjører forbi Wroclaw, Katowice og frem til Krakow.  Krakow var landets hovedstad frem til 1596 og kjent for sin vakre arkitektur.  Byens torg er nokså uforandret siden 1300-tallet og har en stor torghall med mange mindre butikker, hvor en kan kjøpe mye fint polsk håndarbeid.  Videre ruver det gamle kongeslottet Wavel over byen.  Her blir det overnatting i 3 netter på Hotel Wyspianski som ligger sentralt.  Middag på hotellet om kvelden.
Dag 4 - 5: Krakow
På formiddagen tar vi en utflukt til Wieliszka saltgruve utenfor byen.  Gruven er over 700 år og polske gruvearbeidere har bygd en underjordisk verden med fantastiske skulpturer, saltsjøer, gruvemuseum og en kirke.  Gruven er over 300 meter dyp og vi kan ta heis ned og opp.  På ettermiddagen vil den lokale guiden vise oss rundt i den gamle bydel med et av Europas største torg i middelalderen.  Dag 5 disponibel på egen hånd.
Dag 6: Krakow - Warszawa
Vi kjører først frem til byen Oswiecim hvor konsentrasjonsleiren Auschwitz lå. Leiren er idag omgjort til et museum og minnesmerke over menneskelig ondskap er en sterk opplevelse. På ettermiddagen kjører vi nordover frem til dagens hovedstad i Polen, Warszawa. Her blir det overnatting i 2 netter på hotell Ibis Stare Miasto. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 7: Warszawa
En lokal guide vil vise oss rundt i Warszawa. Byen ble sterkt ødelagt under siste verdenskrig og mistet 800.000 av sine innbyggere. Gamlebyen ble nesten helt ødelagt i 1944, men er rekonstruert og oppbygd til hver minste detalj. Det kongelige slott lå lenge i ruiner, men er nå gjenoppbygd. Videre besøkes monumentet over Jødegettoen hvor den jødiske bydel var. Det blir også tid på egen disposisjon.
Dag 8: Warszawa - Gdansk - Gdynia / Karlskrona
På formiddagen kjører vi nordover til Gdansk hvor det blir et opphold på ettermiddagen. Vi ser på den gamle bydel som er godt bevart fra Hansatiden. På kvelden blir det avreise med Stena Line´s ferje fra Gdynia til Karlskrona. Overnatting i innvendige lugarer med køyesenger.
Dag 9: Karlskrona - København / Oslo
Frokost ombord før ankomst Karlskrona på morgenen. På formiddagen kjører vi vestover mot Malmø og over den store Øresundbroen til København. Det blir litt tid på egen hånd før avreise med DFDS´s ferje til Oslo kl 17.00.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Ankomst Oslo kl. 09.00. Retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
4.960,-

Turnr.: tlb
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 2

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 4 middag
  • DFDS Oslo-København med lugar tur/retur
  • Ferje Gedser - Rostock
  • Stena Line: Gdynia - Karlskrona med lugar
  • Lokal guide i Krakow, Auschwitz og Warszawa
  • Inngang i Wielszka
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 850,-
  • Singellugar, 3 netter kr. 560,-
  • Utvendig lugar kr. 380,- per person
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700