Trondheim Revmatikerforening
Denne turen har gått
Skottland
Urquhart Castle m/ Loch Ness
Jernbanebroen til QueensferryDag 1, onsdag 16.september: Værnes / Edinburgh - Pitlochry
Kl. 08.30 avreise med Norwegian til Oslo. Videre kl. 11.00 med ankomst Edinburgh kl. 11.50, lokal tid. Herfra kjører vi nordover med buss. Vi passerer om Firth of Forth på ny flott bro. Herfra ser vi den legendariske jernbanebroen til Queensferry som var ferdig i 1890. Fortsetter forbi Perth og frem til en trivelig småby som ligger mot det skotske høyland, Pitlochry. Her skal vi bo i 5 netter på Fishers Hotel Pitlochry som ligger i byens hovedgate. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Fishers Hotel, PitlochryFishers Hotel, Pitlochry
Dag 2, torsdag 17.september: Pitlochry, utflukt
Denne dagen blir det en kortere utflukt og vi besøker slottet Blair Castle med flott hage. Etterpå blir det besøk på Edradour destilleri med prøvesmaking av god skotsk whisky.
Blair CastleHerclues garden, Blair CastleEdradour destilleri
Dag 3, fredag 18.september: Pitlochry, utflukt Inverness
Idag blir det en heldagsutflukt i det skotske «Highlands». Vi kjører forbi vintersportstedet Aviemore og frem til Inverness, hovedstaden i «The Highlands». Det blir båttur på Loch Ness og besøker ruinene av den gamle middelalderborgen Urquhart. På ettermiddagen besøkes Culloden og en lokal guide informerer om det kort men blodige slaget i 1746 hvor engelskmennene overvant skottene. Retur til Pitlochry på sen ettermiddag.
InvernessUrquhart Castle m/ Loch NessCulloden monumentet
Dag 4, lørdag 19.september: Pitlochry, iro
Dagen er disponibel på egen hånd. Muligheter for kortere utflukter til fots langs merkede stier, handling av skotske varer i butikkene eller benytte hotellets basseng- og spa-fasiliteter.
Dag 5, søndag 20.september: Pitlochry, utflukt Loch Lomond
Denne dagen går turen vestover i en av Skottlands fineste naturområder. Det blir båttur på Loch Lomond og buss gjennom det skotske høyland og Loch Lomond og The Trossachs Nasjonalpark.
Loch LomondLoch LomondLoch Lomond
Dag 6, mandag 21.september: Pitlochry - Edinburgh
På formiddagen kjører vi sørover til Skottlands hovedstad, Edinburgh. Vi tar en byrundtur med lokal guide og får se byens hovedseverdigheter. I gamlebyen besøker vi Edinburgh Castle som ligger på en høyde midt i byen. I den nye bydelen finner vi hovedgaten Princess Street med mange forretninger. På kvelden blir det «skotsk aften» med en 3-retters middag (Haggis til forrett), skotsk musikk med sekkepipe og oppvisning i skotsk dans. Overnatting på Premier Inn Edinburgh Central på Lauriston plass sentralt i byen.
fra Calton HillEdinburgh Castle
Dag 7, tirsdag 22.september: Edinburgh / Værnes
Etter frokost kjører vi ut til flyplassen. Kl. 12.25 avreise med Norwegian til Oslo kl. 15.10. Videre med Norwegian som lander på Værnes kl. 17.15.


7 DAGER
12.390,-

Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Oslo - Edinburgh tur/retur
  • 6 hotellovernattinger i dobbeltrom
  • 6 frokost
  • 5 middag
  • Skotsk aften med middag og musikk
  • Utflukter som beskrevet med båttur og entreer
  • Lokal guide Edinburgh
  • Reiseleder
Tillegg:
  • Enkeltrom 6 netter: kr. 1.540,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700