Norden
Vikingcruise, Smyril Line med Færøyene og Island

Norrona sett fra Tinganes, FærøyeneSmyril Line har vår og høst  «Vikingcruise» til Færøyene og Island. Vi får 2 halvdager på Færøyene og tar utflukter mens båten ligger i Torshavn. På Island ligger båten i Seydisfjördur, og vi får 2 dager med utflukter i de østlige delene av Island.

Dag 1: Trøndelag - Larvik
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover Østerdalen forbi Oslo og til Larvik. Middag og overnatting i Larvik.

Dag 2: Larvik / Hirtshals, Smyril Line cruise
Tidlig frokost på hotellet. Avreise med Color Superspeed 2 kl. 08.00 fra Larvik til Hirtshals. Kl. 15.00 er det avreise med Smyril Lines ferje "Norröna". Båten er bygd i 2002 og har fine lugarer med eget bad. Vi har lugarer med og uten vindu, lugarene har 2 senger på gulvplan. Båten er spesielt bygd for å trafikkere Nordatlanteren. Frokost og middag om bord i Norrøna på cruiset. Om kvelden etter middagen kan man nyte roen i Skybar og Naust.

Skybar, Norröna

Dag 3: I sjøen
Hele dagen tilbringes ombord. Muligheter for å se ulike oljeinstallasjoner som passeres. Ombord finnes både Jacuzzi, basseng og et lite Fitness Center.

Dag 4: Tórshavn, Færøyene, utflukt
Båten anløper Tórshavn på Færøyene tidlig på morgenen. Etter frokost tar vi en utflukt med bussen med en lokal guide. Vi kjører på øyene Streymoy og Eysturoy til Gjógv på nordsiden av øya. Kl. 14.00 er det avreise fra Tórshavn, og kursen settes videre nordover mot Island.

EideGjogv

Dag 5: Seyðisfjörður, utflukt
Etter frokost får vi oppleve innseilingen til den lille havnebyen Seyðisfjörður som ligger på østsiden av Island. Vi ankommer hit kl 09.00 og ligger her til kl 20.00 neste dag. Seyðisfjörður, ofte kalt den norske byen, er en gammel bygdeby innerst i en fjordarm. Vi tar en utflukt sørover til flere fjorder. Vi besøker Petras steinsamling i Stöðvarfjörður. Dagens lunsj blir på Klausturkaffi under turen rundt Lagarfljót. Før vi kjører tilbake til Norrøna, stopper vi i Egilstaðir, som er kommunikasjons og handelssenter på Øst Island.

Dag 6: Seyðisfjörður, Island, utflukt
Denne dagen tar vi en utflukt inn i landet over et område der NASA testet månekjøretøy før Apolloferdene. Etter en flott tur kommer vi til Námaskarð med sine kokende mudderkilder og utrolige farger i landskapet. Vi bruker god tid til å oppleve området ved sjøen Mývatn, med naturperler som Krafla, Naturbadet og Dimmuborgir.

MývatnNaturbadet, MývatnRiksveg1 ved Mývatn
Breiðdalur

Dag 7: Tórshavn, Færøyene, utflukt
Vi går langs kysten av Færøyene midt på dagen. Vi får en fin tur langs flere øyer frem til Tórshavn. Anløper Torshavn kl. 15.00. Vi kjører en tur ut til Kirkjuböur. Dette er Færøyenes gamle historiske og kulturelle sentrum. Vi ser på ruinen av Magnuskatedralen og den lille Olavskirken fra middelalderen. Vi besøker den gamle gården som er bebodd av den 17. generasjonen i rekken. På reisen ut til Kirkjuböur er det fin utsikt til øyene Hestur og Sandöy. Når vi kommer tilbake til Torshavn kan vi besøke den gamle bebyggelse på Tinganes like ved kaien. Vi forlater Torshavn på kvelden og setter kursen mot Danmark.

KyrkjebøRøykstovu, KyrkjebøInnseiling til Torshavn
Norröna, TorshavnKirkjubøurTinganes, Torshavn

Dag 8: I sjøen
Dagen tilbringes ombord på Norrøna. Vi passerer Shetland og seiler inn i Nordsjøen. Om kvelden serveres det Vikingbuffe om bord.

Dag 9: Hirtshals - Asker
Ankomst Hirtshals kl. 10.00. Vi kjører til Color Line terminalen i Hirtshals før det blir avreise kl 12.45 med Color Line sin ferje til Larvik. Middag og overnatting på Thon Hotel i Asker.

Dag 10: Asker - Trøndelag
Frokost før vi starter turen mot Trøndelag. Turens siste middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.
10 DAGER
13.960,-

Turnr.: 26
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 døgn cruise med Smyril Line i dbl.lugar
  • Color Line Larvik ­ Hirtshals tur/retur
  • 2 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 1 lunsj
  • 10 middag
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell 2 netter: kr. 900,-
  • Utvendig lugar: kr. 2.200,- p.p.
  • (på denne seilingen er det ikke åpnet for singellugar bestillinger)

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Smyril Line
 » Bilferje (kortere/dagtid)
 »  » Color Line Hirtshals - Larvik
 » Cruise
Reisemål
 » Norden
 »  » Færøyene
 »  » Island
 »  » Danmark