Europa
Denne turen har gått
Praha med Berlin

Karlsbroen (foto: Bodulv Brørs)Praha har en meget rik historie og en meget fin og godt bevart arkitektur.  Gamle bygninger viser at byen tidligere var sentral for kunst og kultur i Europa.  Byen ligger fint til ved elva Moldau, og flere broer over elva gir byen særpreg. Mest kjent er Karlsbroen med sine statuer og byport.  En lokal guide viser oss byens hovedseverdigheter.  Det blir god tid på egen hånd, f.eks. til handling. Böhmenkrystall er spesielt populært. Det blir overnatting i Berlin på turen nordover. Vi benytter Color Lines ferje mellom Oslo og Kiel på utreisen, og DFDS København - Oslo på returen.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Opphold på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Lunsjbuffet ombord etter avgang og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: Kiel - Praha
Ankomst Kiel kl. 10.00. Turen fortsetter forbi Berlin og Dresden på ettermiddagen. Vi fortsetter til Tsjekkia og ankommer Praha tidlig på kvelden. Her blir det overnatting i 3 netter på Hotel Ambiance. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 3 og 4: Praha
Under oppholdet får vi tid til å gjøre oss kjent i byen ved Moldau.  En lokal guide vil vise oss byens severdigheter.  Vi starter i bydelen Hradcany, det gamle borgområdet og slottet. Vi går videre mot det gamle byområdet, torget med rådhuset og det kjente astronomiske uret. På vegen går vi over Karlsbroen med byporten, som med sine mange skulputrer gjør den spesiell. I sentrum finnes mange forretninger, varehus o.l. Å handle med seg Böhmenkrystall er populært. Praha på kvelden med opplyste bygninger er meget vakkert. Det blir også muligheter for en båttur på Moldau og restaurant med lokal musikk og dans.

fra borgen, PrahaGamletorget, Praha

Dag 5: Praha - Berlin
Vi forlater Praha på morgenen og kjører tilbake til Tyskland, passerer Dresden og ankommer Berlin på ettermiddagen. Det blir en kort byrundtur for å se på byens hovedseverdigheter. Vi får se Brandenburger Tor, gaten Unter den Linden, Alexanderplatz, den nye bydelen på Potsdamer platz, Riksdagsbygningen, Kurfürtstendamm m.m. Overnatting på Hotel Park Inn by Radisson Alexanderplatz. Middag på hotellet.

BerlinmurenPotsdammRiksdagen, Berlin

Dag 6: Berlin - København / Oslo
Vi forlater Berlin tidlig på morgenen. Turen går til Rostock og ferje til Gedser i Danmark. Videre frem til København og kl. 16.30 avreise med DFDS sin ferje til Oslo. Koldtbord ombord. Musikk, dans og hygge i båtens salonger. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 7: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl. 09.45. Turen går nordover Østerdalen med opphold på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.
7 DAGER
fra 6.950,-

Turnr.: 37
Avganger:
Påstigningsalternativ: 1

Prisen inkluderer:
  • Color Line Oslo - Kiel
  • 4 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 1 lunsj
  • 3 middag
  • Lokal guide Praha
  • DFDS København - Oslo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.100,-
  • Singellugar tur/retur kr. 900,-
  • Utvendig lugar t/r: kr. 400,- p.p.

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Periode
 » Påske
 » Vår
 » Høst
Tema
 » Historie
 » Handling
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Tsjekkia