Europa
Denne turen har gått
Skåne, Bornholm og Rügen
Rundkirke, BornholmPå denne turen besøker vi landene rundt sørlige del av Østersjøen, Skåne i Sverige, Bornholm i Danmark og Rügen i Tyskland. Vi benytter DFDS mellom Oslo og København begge veger.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Tidlig avreise fra Trøndelag. Turen går sørover til Alvdal hvor det blir et opphold. Videre til Oslo og avreise med DFDS sin ferje kl. 16.30. Koldtbord ombord.

Dag 2: København - Simrishamn
Frokost ombord før ankomst København kl. 09.45. Turen går over til Sverige og Skåne på den nye Øresundbroen. Skåne er det sydligste området av Sverige. Landskapet er relativt flatt og har store jordbruksområder. Her finner vi svært mange slott og herregårder med flotte bygninger og hageanlegg, og vi besøker et av dem. Videre tar vi en omvisning i Malmø. Vi kjører også langs kystvegen med flere småbyer. Vi besøker Simrishamn mot Østersjøen hvor det blir overnatting.

ÖresundbruaMalmöYstad

Dag 3: Simrishamn - Ystad / Rønne, Bornholm
Vi kjører frem til Ystad og tar ferje på formiddagen til Bornholm. Den danske øya ligger i Østersjøen utenfor Sveriges kyst. Det bor ca. 45 000 der. Naturen er variert med store jordbruksområder, større skogsområder og kupert idylliske partier. Langs kysten ligger idylliske småbyer og fiskevær med de karakterstiske røkeriskorstener. Vi skal bo på hotell Griffen i Rønne i 2 netter. På ettermiddagen tar vi en tur med lokal guide sørover på øya. Vi besøker Svaneke og Bornholms sydligste punkt på Dueodden. Vi besøker også en vingård under turen.

Vingård BornholmDueoddenSvaneke

Dag 4: Rønne, utflukt
Vi tar en tur med lokal guide. Vi får se Rønne før vi kjører nordover på øya og besøker borgruinen av Hammershus festning. Vi besøker så småbyene Sandvig og Allinge på nordøstsiden av øya, lunsj i Gudhjem. Vi smaker på øyas spesialiteter, røkt sild m.m. på Silderøgeriet i Hasle. Vi fortsetter over øya og besøker en av de spesielle rundkirkene.

Hammershus festningsruinGudhjemSilderøgeri

Dag 5: Rønne - Sassnitz, Rügen - Stralsund
På formiddagen tar vi ferje til Sassnitz på øya Rügen i Tyskland. Rügen er Tysklands største øy. Den har variert landskap med høye kalksteinklipper og fine badestrender og er et populært feriested for tyskere. Vi kjører langs øyens østlige og sørlige del. I Prora ser vi på Hitlers utbygging av det store badehotellet som skulle ha plass til 20 000 gjester, langs Prorer Wiek. Vi fortsetter langs kysten til badebyene Binz og Sellin. Vi kjører frem til Stralsund for overnatting på Arcona Hotel Baltic.

RügenSeebad BinzRügen
BinzBinzProra

Dag 6: Stralsund - København / Oslo
Fra Stralsund kjører vi vestover til Rostock hvor vi tar ferje til Gedser i Danmark. Videre frem til København og kl. 16.30 avreise med DFDS sin ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i dobbeltlugar.

Dag 7: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 09.45. Turen nordover går forbi Mjøsa og oppover Gudbrandsdalen. Middag på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.7 DAGER
10.320,-

Turnr.: 29
Avreise:
Påstigningsalternativ: 2

Prisen inkluderer:
  • DFDS Oslo - København tur/retur
  • 4 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 1 lunsj
  • 7 middag
  • Ferje Ystad - Rønne
  • Ferje Rønne - Sassnitz
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.950,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 800,-
  • Utvendig lugar tur/retur: kr. 400,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 22

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Natur
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Norden
 »  » Danmark
 »  » Sverige
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Tyskland