Norden
Denne turen har gått
Stockholm og Birka Line, Østersjøcruise med Visby
Birka ParadisePå denne turen har vi først et opphold i Stockholm for å se byens hovedseverdigheter. Etterpå tar vi et 2-dagers Østersjøcruise med Birka Line. På turen besøker vi Visby på Gotland.

Dag 1: Trøndelag - Gävle
Start fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover om Røros og Vauldalen og videre inn i Sverige. Vi kjører forbi Sveg og til Gävle. Middag og overnatting Clarion Hotel Winn.

Dag 2: Gävle - Stockholm
Vi kjører forbi Uppsala og ankommer Sveriges hovedstad Stockholm tidlig på formiddagen. Vi tar en tur med lokal guide. Vi får se Stadtshuset hvor den årlige Nobelutdelingen foregår. Videre til friluftsmuseet Skansen, med 150 kulturhistoriske bygninger fra hele Sverige og Vasamuseet med Vasaskipet som sank på sin jomfrutur i 1628. Det ble hevet i 1961, og museet er bygd rundt skipet. Den svenske kongefamiliens offisielle residens, Stockholms slott, ligger i Gamla Stan. Slottet ble bygd allerede på 1200-tallet. I den store innsjøen Mälaren ligger Drottningholms slott, kongeparets bolig. Vi tar en båt ut til slottet og tar bussen tilbake. Middag og overnatting på Scandic hotell i sentrum.

StockholmDrotningholm slottGamla Stan, Stockholm

Birka ParadiseDag 3: Stockholm - Birka Cruise
Formiddagen til egen disposisjon. Muligheter for handling eller utforske Gamla Stan nærmere. Cruiseferja «Birka Paradise» har avgang kl. 16.00. Ombord finnes flere restauranter, barer og salonger. Videre stor taxfreebutikk, svømmebasseng og sauna. Hver kveld er det musikk med dans og underholdning ombord. Overnatting i dobbeltlugarer. Lugarene har begge sengene på golvet og har dusj og wc. Vi har inkludert 3-retters middag og frokost hver dag på reisen. Like etter avgang blir det en fin utseiling gjennom Stockholms skjærgård.

Dans på dekk

Dag 4: Ombord, Gotland
Vi spiser frokost før vi ankommer Visby på Gotland kl. 10.00. Oppholdet her varer til kl. 19.00. Man kan gå i land og oppleve Visby på egen hånd, eller man kan velge å delta på en organisert utflukt, en guidet rundtur i Visby eller lengre utflukter rundt på Gotland. Etter besøket på Gotland går båten nordover i Østersjøen. Vi spiser middag i restauranten og hygger oss utover kvelden.

VisbyStortorget, VisbyVisby

Dag 5: Ombord - Stockholm - Falun
I løpet av natta går båten nordover mot Åland, hvor den ligger om tidlig morgenen. Etter frokost får vi en dag på dekk med soling, underholdning m.m.. Ankommer Stockholm kl.14.00. Vi starter nordover og kjører forbi Västerås og frem til Falun for middag og overnatting på Scandic Lugnet Hotel.

Dag 6: Falun - Trøndelag
Vi fortsetter forbi sjøen Siljan, Mora, Sveg, og grensa til Norge passeres ved Vauldalen. Turens siste middag inntas på Røros. Retur til Trøndelag på kvelden.6 DAGER
7.730,-

Turnr.: 22
Avreise:
Påstigningsalternativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Cruise med «Birka Princess» i dobbeltlugar
  • Lokalguide med utflukter i Stockholm
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.250,-
  • Singellugar: kr. 1.300,-
  • Lugar med vindu: 650,- p.p.
Lenker:
Birka Cruises


Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Dans og musikk
Reisemåte
 » Buss
 » Cruise
Reisemål
 » Norden
 »  » Sverige