Norden
Denne turen har gått
Bornholm
Rundkirke, BornholmDen danske øya Bornholm ligger i Østersjøen utenfor Sveriges kyst. Vi bor i hovedstaden Rønne og har interessante utflukter. Bornholm er et levende samfunn med godt og vel 45.000 innbyggere. Naturen er variert med store jordbruksområder, større skogsområder og kuperte idylliske partier. Langs kysten ligger idylliske småbyer og fiskevær med de karakteristiske røkeriskorsteinene.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Tidlig avreise fra Trøndelag. Turen går sørover til Alvdal hvor det blir et opphold. Videre til Oslo og avreise med DFDS's ferje kl. 16.30. Koldtbord ombord.

Hotell Griffen (foto: Griffen)Dag 2: København - Ystad / Rønne, Bornholm
Frokost ombord før ankomst København kl 09.45. Turen går over til Sverige og Malmö på den nye Øresundbroen. Videre til Ystad og ferje over til Rønne på Bornholm. Her skal vi bo i 3 netter på hotell Griffen. Hotellet ligger sentralt til ved sjøen med gangavstand til sentrum. Middag på hotellet om kvelden.

Røkt sildDag 3 - 4: Utflukt Bornholm
Vi tar en utflukt med lokal guide. Vi får se Rønne før vi kjører nordover på øya og besøker ruinen av Hammershus festning. Vi besøker så småbyene Sandvig og Allinge på nord-østsiden av øya, lunsj i Gudhjem. Vi smaker på øyas spesialiteter, røkt sild m.m. på Silderøgeriet i Hasle. Vi fortsetter over øya og besøker en av de spesielle rundkirkene. En utflukt går sørover på øya og til Bornholms østligste by, Svaneke. Byen har fått pris for sin bevaring av byens historiske karakter. Vi besøker Bornholms sydligste punkt, Dueodde, med brede sandstrender. Vi besøker også en vingård på Bornholm med vinsmaking og lunsj.

BornholmHemmershus festningSvaneke, Bornholm

Dag 5: Rønne / Ystad - København / Oslo
På formiddagen tar vi ferje tilbake til Ystad og fortsetter til København. Herfra reiser vi med DFDS's ferje til Oslo som har avgang kl. 16.30. Middag ombord.

Dag 6: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 09.45. Turen går nordover Gudbrandsdalen hvor turens siste middag inntas på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.


6 DAGER
8.950,-

Turnr.: 21
Avreise:
Påstigningsalternativ: 2

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 2 lunsj
  • 6 middag
  • DFDS Oslo-København tur/retur med innvendig lugar
  • Ystad - Rønne tur/retur
  • Lokal guide på Bornholm
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.365,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 790,-
  • Lugar med vindu: kr. 400,- per person
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 18

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Turkalender
20Göta Kanal
21Bornholm
22Stockholm og Birka Line, Østersjøcruise med Visby
23Island, rundtur