Norden
Denne turen har gått
Göta Kanal
Göta KanalGöta Kanal, som går tvers gjennom, Sverige er 190 km lang og av dette er 87 km en gravd kanal og har tilsammen 58 sluser. Den ble bygd mellom 1810 og 1832 og var et meget stort byggeprosjekt. Hovedårsaken til at den ble bygd, var at båttrafikken med varer skulle unngå Øresund og danskenes høye Øresundstoll. Kanalen fikk en viss betydning på 1800-tallet, men utbygging av jernbane overtok all godstrafikk. I dag er den en stor turistattraksjon både for fritids- og passasjerbåter.

Dag 1: Trøndelag - Falun
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går om Støren og Gauldalen til Røros. Videre til Sverige ved Vauldalen. Vi passerer Sveg og Mora før ankomst Falun for middag og overnatting på Scandic Lugnet Falun.

Dag 2: Falun - Linköping
Fra Falun går turen om Avesta og sørover til Västerås. Videre forbi Katrineholm, Norrköping og til Söderköping. Her blir det en guidet byvandring, og vi kommer til Göta Kanals østre ende. På ettermiddagen går turen vestover, delvis langs kanalen, til Linköping. Her blir det middag og overnatting i 2 netter på hotell Scandic Linköping City.

Rådhuset, SöderköpingSt. Laurent, Söderköping

Dag 3: Linköping, utflukt Göta Kanal og Vadstena
På formiddagen blir det båttur på Göta Kanal fra Berg sluser og til Borensberg. Vi skal gå gjennom 9 sluser og over 2 akvedukter. Turen tar ca. 3,5 timer, og vi får servert lunsj ombord. Etterpå kjører vi frem til byen Vadstena som ligger ved Vättern. En lokalguide viser oss byen og det kjente Vadstena kloster. Klosteret ble grunnlagt av Den Hellige Birgitta i 1384 og var et kloster for Birgittinerordenen og var et kloster både for nonner og munker. Retur til Linköping for middag på hotellet.

Bergs slussar, Göta Kanalved ForsvikBorensberg slusser, Göta Kanal

MoraDag 4: Linköping - Mora
Vi starter turen nordover og passerer Ørebro, Ludvika, Borlänge før vi kommer til Siljan sjø. I Nusnäs besøker vi Nils Olsson Hemslöjd som lager den kjente Dalahesten. Etterpå til Mora. Her besøker vi Zorn museum som viser Zorns akvareller, oljemalerier og skulpturer. Middag og overnatting på Mora Parken Hotel.

Dag 5: Mora - Trøndelag
Vi kjører nordvestover til Idre og grensen til Norge passeres ved Drevsjø i sørenden av Femunden. Vi kjører på vestsiden av Femunden til Røros hvor vi spiser turens siste middag. Retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.5 DAGER
6.940,-

Turnr.: 20
Avreise:
Påstigningsalternativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Båttur Göta Kanal
  • Lokale guider som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.420,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 18

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norden
 »  » Sverige