Europa
Denne turen har gått
Østersjøen rundt med Gdansk, Vilnius og Riga
GdanskInteresse for Baltikum og Polen er stadig økende. På denne turen "Østersjøen rundt" besøker vi både Gdansk i Polen, Vilnius i Litauen og Riga i Latvia. Vi benytter Stena Lines ferje fra Karlskrona i Sverige til Gdynia i Polen på utreisen og Tallinks store ferjer fra Riga til Stockholm på returen.
Dag 1: Trøndelag - Karlstad
Start fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover Østerdalen til Elverum og Kongsvinger. Herfra frem til Arvika og Karlstad for middag og overnatting på Scandic hotell.
Dag 2: Karlstad - Karlskrona / Gdynia
Vi kjører langs Vänern til Mariestad. Videre forbi Jönköping, gjennom Småland og frem til Karlskrona. På kvelden tar vi Stena Lines ferje til Gdynia i Polen. Middag ombord og overnatting i dobbeltlugarer.
Dag 3: Gdynia - Sopot - Gdansk
Frokost ombord før ankomst Gdynia på morgenen. Vi tar en byrundtur i Gdynia, Sopot og Gdansk med lokal guide. Sopot er en ferieby ved Østersjøen med fine sandstrender. Gdansk har et fint bevart bysentrum med mange fin hus fra Hansatiden. Byen har vært en meget viktig handelsby og bygningenes fasader viser at her bodde det rike handelsmenn. Middag og overnatting på Hotel Holiday Inn i Gdansk.
SopotSopotSopot
Dag 4: Gdansk - Vilnius
Vi kjører østover i Polen, forbi Elblag, Olsztyn og frem til grensen til Litauen. Vi passerer Kaunas før vi ankommer hovedstaden Vilnius. Her skal vi bo i 2 netter på Lietuva hotell.
VilniusDag 5: Vilnius
En lokal guide vil vise oss rundt i byen på formiddagen. Store deler av byen ble lagt i ruiner under den andre verdenskrigen, men den gamle bykjernen er restaurert slik det var opprinnelig. De eldste husene er over 500 år gamle og det finnes flere vakre kirker. Gediminas tårn har blitt Vilnius symbol. Etter opprøret 7.oktober 1988 vaier det litauiske flagget på toppen. Ettermiddagen til egen disposisjon.
Dag 6: Vilnius - Riga
Vi kjører mot Riga. Tar et opphold ved "Korshøyden" og Rundale Palass, som er bygd i fin barokkstil. Ankomst Riga på ettermiddagen. Overnatting i 2 netter på Reval Hotel Latvia i sentrum.
Dag 7: Riga
Den gamle Hansa-byen Riga ble grunnlagt i år 1201 og deles av elven Daugava. En lokal guide vil vise oss rundt i byen. Bebyggelsen viser tilknytning til andre handelsbyer rundt Østersjøen. Den gamle bydel er godt bevart og fremstår idag som nyrestaurert. Vi ser på den store Domkirken, det gamle kruttårnet m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Mange muligheter for handling, både i de mange nye forretningene som har kommet og tidligere markeder.
RigaRigaRiga
Dag 8: Riga / Stockholm
Tid på egen hånd til kl.18.00 og avreise med Tallinks ferje til Stockholm. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 9: Stockholm - Trøndelag
Vi spiser frokost ombord før vi går i land i Stockholm kl.10.30. Vi kjører nordover forbi Uppsala, Gävle og frem til Sundsvall. Videre frem til Østersund hvor turens siste middag inntas. Retur til Trondheim og Steinkjer sent på kvelden.


9 DAGER
11.890,-

Turnr.: 36
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 9 middag
  • Stena Lines Karlskrona-Gdynia med lugar
  • Tallink Riga-Stockholm med lugar
  • Lokale guider i Gdansk, Vilnius og Riga
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.880,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 1.200,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 32

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700