Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Kristiansund med «Bergtatt Opplevelser»
KristiansundVelkommen til flotte naturopplevelser på Møre, der vi inviterer til en ny utflukt som heter Bergtatt Opplevelser, på Eide. Vi skal kjøre den kjente Atlanterhavsveien med besøk på fiske været Bud, og en båttur til Grip. Det blir en rundtur i Kristiansund med lokalguide. Første dag går turen via Vinjeøra og Krifastforbindelsen, og hjem turen kjører vi Surnadal, Rindal og Løkken. Vi bor 3 netter på Thon Hotel Grand, Kristiansund.
Dag 1: Trøndelag - Kristiansund
Avreise fra Steinkjer på morgenen. Turen går til Trondheim og videre til Orkanger. Vi fortsetter over Hemnekjølen til Vinjeøra og videre til Valsøyfjord og Halsa. Her tar vi ferja til Kanestraum og fortsetter over Bergsøya og Krifastforbindelsen til Frei og inn til Kristiansund. Vi skal bo i 3 netter på Thon Hotel Kristiansund som ligger på Innlandet med flott utsikt over sundet til Kristiansund sentrum. Hotellet består av 2 bygninger som henger sammen med et glassoverbygg. Det ene er restauranten «Klippfiskbrygga», mens den andre er nybygd.
Dag 2: Kristiansund, utflukt Atlanterhavsveien, Bergtatt Opplevelser - Bud
Etter frokost skal vi ut på nye opplevelser. Først kjører vi den nye undersjøiske tunnelen til Averøya og videre på den kjente Atlanterhavsveien. Veien svinger seg over bruer og fyllinger, fra holme til holme helt ytterst i havgapet. Vi tar fotstrekk/fotostopp på en av rasteplassene. Atlanterhavsveien ble i 2006 kåret til århundrets byggverk i Norge. Nå går turen til Naas ved Eide, her skal vi på et nytt og spennende besøk, Bergtatt Opplevelse. Helt siden 1938 har familien Naas drevet med kalksteinbrudd. Guiden kommer på bussen, og vi kjører et lite stykke innover gruvegangene til marinaen. Vi går i en stor hall der vi går ombord i flåtene, og turen på innsjøen starter. På flåteturen innover tunnelene opplever vi litt trolsk stemning, en kort stund blir det litt mørkere før store lysekroner lyser opp. Sikkerheten står selvfølgelig i høyseter og flåtene er godkjent for formålet. Etter dette besøket går turen til Elnesvågen og Bud, som fortsatt er et aktivt og sjarmerende fiskevær. På 1500- og 1600-tallet var Bud et av de største handelsstedene mellom Bergen og Trondheim. På Bud får vi servert lunsj, før turen går tilbake til Kristiansund. Middag på hotellet. Husk: Ta med gode klær, det er 6+ grader på flåteturen.
AtlanterhavsveienBergtattBud sett fra utsikten
BergtattBergtattBergtatt
Dag 3: Kristiansund, utflukt Grip
Etter frokost reiser vi med båt ut til Grip som ligger 14 km ut i havet, omkranset av 200 holmer og skjær. I dag er de velholdte boligene på fiskeværet sommerhus for de som en gang bodde der eller deres etterkommere. Grip har landets minste stavkirke. Tilbake i Kristiansund er det frivillig lunsj. (ikke inkl.). På ettermiddagen kjører vi en rundtur med lokalguide med bl.a. besøk i Kirkelandet kirke, som ligger i et parkområde. Den ble innviet i 1964, og er kanskje Norges dristigste kirkebygg. Nede på kaiområdet står det en bronsestatue over arbeiderne på klippfiskbergene. Klippfiskkjerringa er blitt byens mest kjente symbol og foto-objekt. Tre av de ekte «Klippfiskkjerringene» var tilstede da statuen ble avduket av HKH Dronning Sonja i 1992. Det er Tore Bjørn Skjølsvik som har laget den flotte bronsestatuen. Middag på hotellet.
GripKaibakken, KristiansundKirkelandet kirke
Dag 4: Kristiansund - Trøndelag
Etter frokost kjører vi igjen Krifastforbindelsen over Bergsøya til Aspøya. Vi tar ferja fra Kanestraum til Halsa, og fortsetter mot Surnadal med en kaffestopp underveis. Fra Surnadal går turen via Rindal, Storås og Meldal til Løkken Verk, der vi skal spise turens siste middag på Bergmannskroa. Nå kjører vi til Orkanger og videre til Trondheim, Stjørdal og Steinkjer.


4 DAGER
5.800,-

Turnr.: 13
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 3 frokost
  • 1 lunsj
  • 4 middag
  • Lokal guide i Kristiansund
  • Utflukt på Atlanterhavsveien med Bud
  • Bergtatt Opplevelser med flåtetur
  • Båttur til Grip med guide
  • Alle ferjer og bompenger
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.200,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 12

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700