Norge
Denne turen har gått
«Elden» Røros
Røros «Elden» er et historisk musikkteater som spilles på Røros. Det spilles på en utendørsscene med slagghaugene som mektige kulisser og forestillingene foregår i månedsskiftet juli / august på sommeren. Historien stammer fra Armfeldts felttog mot Trøndelag i 1718 og spesielt tilbaketrekningen over Røros og Tydal. På turen bor vi på Vauldalen Fjellhotell på grensa mot Sverige. Vi besøker også Gjetbergsvollen som ligger i fjellområdene mot Femunden. Stedet er kjent for sine smakfulle lunsjer med lokale matretter.
VauldalenDag 1: Trøndelag - Vauldalen
På formiddagen kjører vi om Trondheim, Gauldalen og frem til Vauldalen fjellhotell hvor vi skal bo i 2 netter. På ettermiddagen kan en gå en tur i lett fjellterreng. Middag på hotellet om kvelden.
«Elden»Dag 2: Vauldalen - Røros
På dagen blir det en utflukt til Gjetbergsvollen. Gården ligger i fjellområdene mot Femunden. Her får vi servert deres kjente lunsjbord med varme og kalde retter med produkter fra fjellregionen.
På kvelden blir det forestillingen «Elden» som foregår på utescene oppbygd ved slagghaugene i sentrum. Kulissen passer meget godt til forestillingens innhold som omhandler vår felles nordiske historie og en del av den store Nordiske krigen først på 1700-tallet. Mye av den historiske dialogen foregår på svensk da det omhandler utskriving av svensker til Armfeldt krigstokt mot Trøndelag, gjennomføring og tilbaketrekking over Røros og Tydalsfjellene. Når vi kommer tilbake til Vauldalen serveres nattmat.
Dag 3: Vauldalen - Trøndelag
På formiddagen blir det en utflukt til Funäsdalen i Sverige. Etter lunsj på hotellet går turen tilbake om Tydal og Selbu. Retur til Trondheim og Steinkjer på sen ettermiddag.
GjetbergsvollenElden


3 DAGER
3.850,-

Turnr.: 16
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 2 hotellovernattinger
  • 2 frokost
  • 3 lunsj / middag
  • Billett «Elden»
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 500,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700