Cruise
Denne turen har gått
Østersjøcruise, RCCL
Vision of the Seas (Wikicommons: ZipIt, PD)Denne turen med RCCL starter og avslutter i Stockholm. På turen besøkes mange interessante land og byer rundt Østersjøen inkludert St.Petersburg.
Skipet har mange fasiliteter ombord. I tillegg til god mat inngår underholdning, musikk og man kan nyte sol- og bassengmulighetene på øverste dekk. Det inngår full pensjon ombord. Frokost og lunsj spises individuelt, mens middagene er felles. Prisen inkluderer ikke drikke. Vi har hovedsaklig 3 lugarkategorier: innvendig lugar uten vindu, lugar med vindu og lugar med balkong. Obligatorisk tips er inkludert i prisen.

Dag 1: Trøndelag - Mora
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går om Røros og til Sverige langs Funäsdalen til Sveg. Videre til Falun på ettermiddagen. Middag og overnatting på Mora Hotel.
Dag 2: Mora - Stockholm / RCCL
Turen fortsetter sørover til Stockholm på formiddagen. God tid til ombordstigning og kl. 17.00 forlater vi Stockholm. Etter at vi har fått tildelt våre lugarer samles vi til middag. Det blir en fin tur gjennom Stockholms skjærgård på kvelden.
HelsingforsDag 3: Anløp: Helsingfors
Vi anløper Finlands hovedstad Helsingfors kl. 10.00. Man kan gå iland på egen hånd eller bli med på interessant byrundtur for å se på byens hovedseverdigheter som Sibeliusmonumentet, Tempelkirken, Finlandiahuset, den nye Operaen m.m. På kvelden fortsetter turen østover Finskebukta.
Dag 4: Anløp: St.Petersburg
Vi anløper St.Petersburg kl. 07.00 tidlig på morgenen og skipet blir liggende frem til kl. 24.00. Man kan delta på ulike utflukter. Da disse er organisert av rederiet trengs ikke russisk visum. Man kan ikke gå iland på egen hånd uten ordinært visum. Byen ved elva Neva har mange store bygg fra de russiske tsarenes tid, samt mange kunstskatter, kirker, monumenter og plasser. Hovedseverdighetene er Isaakskatedralen, Ermitasjen med det imponerende Vinterpalasset, krysseren Aurora, Smolnypalasset og hovedgaten Nevskij Prospekt. Utenfor sentrum ligger sommerpalasset Peterhof.
Dag 5: I sjøen
På dagen seiler vi vestover Finskebukten og inn i Østersjøen. Turen går sørover mot Latvia.
Vision of the SeasSolarium, Vision of the Seas, RCCL
Dag 6: Anløp: Riga
RigaDenne dagen blir det opphold i Latvias hovedstad Riga. Vi kan ta et opphold i sentrum på egen hånd eller bli med på en interessant byrundtur. Byens sentrum er fint restaurert de siste år og man ser at byen var en viktig handelsby under Hanseatertiden. På kvelden fortsetter turen sørover mot Polen.
Dag 7: Anløp: Gdansk
GdanskGdanskBåten legger til kai i havneområdet litt utenfor byen. Man bør ta en utflukt og besøke byens gamle sentrum. Gdansk var en meget viktig hansaby og mange fine bygningsfasader viser tidligere storhetstid. Man kan også oppleve feriebyen Sopot med fine sandstrender. På kvelden settes kursen nordover igjen.
Gotland, (foto WikiCommons Zeglarz)Dag 8: Anløp: Visby, Gotland
Båten ligger på reden og man må benytte transferbåt inn til havna. Her kan man gå omkring og finne mange trivelige små hus, hager, butikker m.m. Rundt byen er det bevart store deler av tidligere bymur. Man kan også være med på en lengre utflukt på Gotland. Ikveld blir det siste aften ombord når kursen settes nordover mot Stockholm.
Dag 9: Stockholm - Trøndelag
Tidlig ankomst til Stockholm. Vi finner vår buss og starter turen nordover til Sundsvall. Videre forbi Østersund og om Storlien. Turen avsluttes i Trondheim og på Steinkjer sent på kvelden.


9 DAGER
13.160,-

Turnr.: 31
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 7 netter cruise i innvendig dobbeltlugar
  • 1 hotellovernatting
  • 8 frokost
  • 6 lunsj
  • 9 middag
  • Reiseleder
  • Obligatorisk tips ombord
Tillegg:
  • Lugar m/vindu: kr. 2.200,- p.p.
  • Lugar m/balkong: kr. 5.950,- p.p.
  • Singellugar: kr. 5.000,-
  • Enkeltrom hotell: kr. 250,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700