Cruise
Denne turen har gått
I Vesterled, Færøyene - Shetland og Orknøyene

Dette var en prøve tur fra Smyil Line sin side, det ble seilet en gang og var egentlig en turistmessig suksess, men likevel har de ikke kjørt den siden. For årets tur med Smyrl Line se her: Vikingcruise 2019.
Vi blir å legge opp en tur med Shetland, Orknøyene og Skottland nå i 2019. Da med fly tur/retur. Mere detaljer kommer i slutten av januar.

I mai har «Smyril Line» en ny tur i sitt program. De har en ukes cruise med besøk på Færøyene, Shetland og Orknøyene. Det er noen år siden vi kunne tilby en slik tur pga. endrede ferjeruter. Under turen blir det to dager disponible til utflukter på Færøyene, en 1 dag til Lerwick og Shetland og en dag til Kirkwall og Orknøyene. Vi benytter lokale guider på utfluktene og besøker ulike severdigheter.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Frederikshavn
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover Østerdalen frem til Oslo. Kl. 19.30 avreise med Stena Lines ferje til Frederikshavn. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Smyril Line fra Tinganes Dag 2: Frederikshavn - Hirtshals / Smyril Line cruise
Ankomst Frederikshavn kl. 08.00. Turen går vestover Vendsyssel til Hirtshals med frokost på land. Kl. 15.00 er det avreise med Smyril Lines ferje «Norröna». Båten er bygd i 2003 og har fine lugarer med eget bad. Vi har lugarer både med og uten vindu, noen lugarer har køyer andre har 2 senger på gulvplan. Båten er spesielt bygd for å trafikkere Nordatlanteren. Ombord inngår frokost og middag. Middagene skifter mellom koldtbord og 2-retters meny. Om kvelden etter middagen kan man danse til musikk i Vikingklubben eller nyte roen i pianobaren.
Smyril LineDag 3: I sjøen
Hele dagen tilbringes ombord. Muligheter for å se ulike oljeinstallasjoner som passeres. Ombord finnes både basseng og fitnesscenter.
TorshavnDag 4: Tórshavn, Færøyene, utflukt
Båten anløper Tórshavn på Færøyene tidlig på morgenen. Etter frokost tar vi en utflukt med bussen og en lokal guide. Vi kjører på øyene Streymoy og Eysturoy. Gjógv på nordsiden av øya hvor det er en spesiell smal bukt til havna. Kl. 19.00 er det avreise fra Tórshavn og kusen settes vestover.
Skare BraeDag 5: Kirkwall, Orknøyene, utflukt
Sjøveien til Orknøyene var kjent flere hundre år før Kristus. Fra 600-tallet har det vært en innflytting av norske bønder til Orknøyene, hovedsaklig fra Rogaland og Agder. De fleste stedsnavnene på øyene er av gammelnorsk opprinnelse. Det var Harald Hårfagre som grunnla jarldømme Orknøyene og øyene ble kristnet av Olav Trygvasson i 995 og fra 1152 hørte kirken til under erkebiskopen i Nidaros. Magnuskatedralen står fortsatt i Kirkwall (Kirkjuvág). Det ble bygd i det 12.-århundre av jarl Ragnvald til minne om hans onkel Magnus Erlendsson som ble drept på Orknøyene. Vi tar en utflukt med lokal guide. På Stenness ligger de mystiske Standing Stones. I Sandwick ligger stenalderlandsbyen Skara Brae fra 3000 år før Kristus. Det fines også mange minnesmerker fra verdenskrigene. Vi kjører langs Scapa Flow hvor det var en stor engelsk base fram til 1957. Her får vi høre historiene fra første og andre verdenskrig. Avreise med Smyril Line kl. 20.00.
Lerwick, ShetlandDag 6: Lerwick, Shetland, utflukt
Tidlig ankomst til Shetland. Etter frokost besøker vi Shetlands eneste by Lerwick som stammer fra 1600-tallet. Her aner man tydelig den skandinaviske arven. Gate- og stedsnavn har en velkjent klang. Shetland er kjent for å være hjem for millioner av sjøfugl og det er her at Shetlandsponnien har sin opprinnelse. Utpå formiddagen tar vi en rundtur med lokal guide. Under rundturen besøker vi et lite museum i Scalloway. Dette var en viktig havn under siste verdenskrig for de utallige båtturene fra Vestlandet hvor ShetlandsLarsen er den mest kjente skipper. Landskapet skifter mellom flate partier med torv og lyng, samt høyere utsiktspunkt mot havet i nordvest. Avreise fra Lerwick på kvelden.
Kyrkjebour Dag 7: Tórshavn, Færøyene, utflukt
Anløper Tórshavn kl. 11.00. Vi kjører en tur ut til Kirkjebøur. Dette er Færøyenes gamle historiske og kulturelle sentrum. Vi ser på ruinene av Magnuskatedralen og den lille Olavs kirken fra middelalderen. Vi besøker en gammel gård som er bebodd av den 17. generasjonen i rekken. På reisen ut til Kirkjubøur er det fin utsikt til øyene Hestur og Sandöy. Når vi kommer tilbake til Tórshavn kan vi besøke den gamle bebyggelse på Tinganes like ved kaien.
Færøyske flagg, bakerst på Norröna (foto: Ole Jakob Brustad)Dag 8: I sjøen
Dagen tilbringes ombord på turen sørover Nordsjøen.
Dag 9: Hirtshals - Larvik / Oslo
Ankomst Hirtshals kl. 10.00. Vi får et opphold i Hirtshals før det blir avreise kl. 12.45 med Color Lines ferje til Larvik. Middag og overnatting på Rica Hotel i Oslo.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost før vi starter turen mot Trøndelag. Turens siste middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.



10 DAGER
10.760,-

Turnr.: 28
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 7 døgns cruise Symril Line
  • Stena Line Oslo - Frederikshavn
  • Color Line Hirtshals - Larvik
  • 1 hotellovernatting
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Lugar med vindu: kr. 470,- per person
  • Singellugar cruise: kr. 1.030,- per person
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700