Norge
Denne turen har gått
Sør-Helgeland med Vega og Dønna

Helgeland (WikiCommons: Mahlum, GPL)Denne turen går langs Kystriksvegen nordover Helgelandskysten. Men vi forlater hovedvegen og tar turen til øyene Vega, Dønna og Herøy. Da passeres også øya Ylvingen kjent fra tv-serien "Himmelblå". Vi får oppleve mye fin natur og historiske plasser og vi besøker også det nye Petter Dass-museet ved Alstahaug.
Dag 1: Trondheim - Brønnøysund
VennesundAvreise fra Trondheim på morgenen. Turen går langs E6 nordover forbi Levanger, Steinkjer og frem til Grong. Ved Gartland kjører vi av til Høylandet og starter på Kystriksvegen nordover. Vi tar ferje fra Holm til Vennesund, kjører frem til Brønnøysund. På ettermiddagen tar vi en tur ut til Torghatten. Middag og overnatting på Thon hotell.
Dag 2: Brønnøysund - Sandnessjøen
Vega HavhotellVi kjører frem til Horn og tar ferja ut til Vega. Ferja anløper vanligvis øya Ylvingen som ble kjent i tv-serien "Himmelblå". Vi ankommer Vega ved Igerøy. Her vil en lokal guide møte oss og bli med på en rundtur på øya. Vega ble oppført på UNESCO's verdensarvliste i 2004. Dagens lunsj spiser vi på Vega Havhotell. På ettermiddagen tar vi ferje fra Igerøy nordover til Tjøtta. Videre frem til Sandnessjøen for middag og overnatting i 2 netter på Rica Hotel.
Dag 3: Sandnessjøen, utflukt Dønna og Herøy
Dønnes kirke (WikiCommons: Mahlum, Public Domain)På morgenen tar vi ferje fra Sandnessjøen til Bjørn på Dønna. Her blir en lokalguide med oss hele dagen. Vi får omvisning på Dønnes gård og Dønnes kirke. Vi tar tur opp til Dønnesfjellet med fin utsikt utover havet nordover til Lovund og Træna. Her inntar vi dagens lunsj på Dønnesfjellstua. På Glein kan vi se på nord-Europas største steinfallos som er hugd i marmor. Vi kjører sørover på nybygd vei med broer over mindre øyer frem til Herøy. Herfra tar vi ferje via Austbø og til Søvik på fastlandet under "De Syv Søstre". Vi besøker det nye Petter Dass-museetAlstahaug før vi returnerer til Sandnessjøen.
Dag 4: Sandnessjøen - Trondheim
HelgelandsbruaVi kjører over den store Helgelandsbroa og langs Vefsnfjorden til Mosjøen. Her blir det et opphold før vi fortsetter sørover langs E6. Vi passerer Majavatn og kjører sørover skogkledde Namdalen. Turens siste middag inntas på Snåsaheia. Retur til Steinkjer, Levanger og Trondheim på kvelden.



4 DAGER
4.950,-

Turnr.: 8
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 3 frokost
  • 2 lunsj
  • 4 middag
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 800,-
Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700