Norge
Denne turen har gått
Nord-Vestlandet

Denne turen går gjennom fin vestlandsnatur frem til Florø, Norges vestligste by. Vi får en fin dagseiling med hurtigruten til Vestlandets hovedstad Bergen. Turen nordover går om Flåm hvor vi tar den kjente Flåmsbanen gjennom fin natur. Vi får med oss Norges høyeste fjellområder gjennom Jotunheimen på turens siste dag.
Dag 1: Trøndelag - Olden
Kaffestopp på StrynefjelletAvreise fra Trøndelag på morgenen. Vi kjører E6 sørover mot Oppdal, over Dovrefjell og til Dombås hvor vi tar et opphold. Videre til Otta før vi tar vegen vestover mot Vågå og Lom. Etter et opphold her fortsetter vi helårsvegen over Strynefjell og ned gjennom storslått vestlandsnatur til Stryn. Vi kjører langs fjorden frem til Olden hvor det blir middag og overnatting på Olden Fjordhotell.
Dag 2: Olden - Florø
Vi fortsetter langs Innvikfjorden, over Utvikfjellet og ned til Byrkjelo. Videre til Førde og nordvestover mot havet og Florø, Norges vestligste by. Florø har beholdt sitt sjarmerende bysentrum selv om det har vært stor industriutvikling de senere år. Vi besøker Kystmuseet som formidler kystkulturen, både fra gammelt av med båtutstilling og oljeindustrien som preger området i dag. Det blir noe tid til egen disposisjon før middag på hotellet.
Dag 3: Florø - Hurtigruten / Bergen
BergenTidlig frokost og kl.08.15 blir det avreise med sørgående hurtigrute mot Bergen. Turen tar ca. 6 timer og vi får oppleve fin skjærgårdsnatur. I Bergen tar vi en byrundtur med lokal guide og ser på byens hovedattraksjoner med bryggene, fiskertorget, Håkonshallen, Grieghallen m.m. Middag og overnatting på Rica hotell.
Dag 4: Bergen - Beitostølen
Flåmsbanen Vi fortsetter mot Voss, forbi Gudvangen og frem til Flåm. Her tar vi den kjente Flåmsbanen opp til Myrdal og tilbake igjen. Vi får se fin natur med mange fossefall. På ettermiddagen fortsetter vi gjennom den lange tunnelen fra Aurland til Lærdal. Videre over Fillefjell og frem til Beitostølen for middag og overnatting på Bergo hotell.
Dag 5: Beitostølen - Trøndelag
Vi fortsetter forbi Bygdin og over Valdresflya. Her er det fin utsikt mot Norges høyeste fjellområde, Jotunheimen. Turen går gjennom Heidal og ned til Gudbrandsdalen. Turen siste middag inntas på Dombås og retur til Trøndelag på ettermiddagen.



5 DAGER
5.830,-

Turnr.: 14
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 5 middag
  • Hurtigruten Florø-Bergen
  • Flåmsbanen
  • Lokal guide i Bergen
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.000,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Online
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700