Storbyferie
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Riga og Vilnius
På denne turen besøkes hovedstedene Riga og Vilnius i Latvia og Litauen. I tillegg kjører vi ut til Østersjøkysten og langs denne sørover til feriebyen Palanga hvor det blir en overnatting. Videre forbi Klaipeda og Kaunas frem til Vilnius. Vi benytter Tallinks store ferje mellom Stockholm og Riga tur/retur.
Dag 1: Trøndelag - Mora
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover forbi Trondheim og frem til Røros. Etter et opphold her fortsetter vi til Sverige ved Vauldalen, gjennom Funäsdalen, forbi Sveg og frem til Mora. Middag og overnatting på Mora hotell.
Dag 2: Mora - Stockholm / Riga
På formiddagen fortsetter vi langs Siljan Sjö til Rättvik og videre frem til Stockholm. Her blir det opphold i sentrum før Tallinks store ferje til Riga har avgang kl.17.00. Vi får en fin utseiling gjennom Stockholms skjærgård. Koldtbord ombord og overnatting i utvendige lugarer med begge sengene på gulvet.
Dag 3: Riga - Palanga
Frokost ombord før ankomst Riga kl.11.00. Turen går vestover mot Liepaja ved Østersjøkysten. Vi kjører sørover langs kysten, passerer grensen til Litauen, og ankommer feriebyen Palanga på ettermiddagen. Palanga ble utbygd som en viktig ferieby for russerne når landet lå under Sovjetunionen. Middag og overnatting i Palanga.
Dag 4: Palanga - Vilnius
Vi forlater Palanga på formiddagen. Vi kjører til den viktige havnebyen Klaipeda før vi kjører østover og inn i landet. Det blir et opphold i Kaunas før vi ankommer Litauens hovedstad på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på hotell Holiday Inn.
Dag 5: Vilnius
På formiddagen vil en lokal guide vise oss rundt i byen. Det blir både med bussen og en del til fots i gamlebyen. I byen finnes utallige kirker og noen klostre og bebyggelsen viser tidligere tilknytning til sentraleuropa. Arkitekturen er lite påvirket av sovjettiden. På ettermiddagen blir det tid på egen hånd. Muligheter for handling i små forretninger i gamlebyen eller de nye varehus som ligger langs byens lange hovedgate.
Dag 6: Vilnius - Riga
På formiddagen kjører vi mot Latvia og Riga. Vi passerer den spesielle korshøyden før grensa. I Riga blir det byrundtur med lokal guide på ettermiddagen. Vi kjører rundt i sentrum hvor en hel bydel har mange fine hus i Jugendstil. Videre går vi til fots i gamlebyen. Byens rådhus og torgområdet er nylig restaurert. Middag og overnatting på hotell Metropol som ligger sentralt ved gamlebyen.
Dag 7: Riga / Stockholm
Dagen disponibel på egen hånd. Muligheter for handling i gamlebyen eller i de nye store varehusene. Man kan også besøke et stort marked like ved jernbanestasjonen. Kl.17.00 blir det avreise med Tallinks store ferje til Stockholm. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer med begge sengene på gulvet.
Dag 8: Stockholm - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Stockholm kl.09.30. Turen går nordover forbi Sundsvall og frem til Østersund hvor det blir middag. Retur over Storlien til Stjørdal på kvelden. Turen avsluttes i Trondheim og Steinkjer.


8 DAGER
7.600,-

Turnr.: 49
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 8 middag
  • Tallink Stockholm - Riga tur/retur
  • Lokale guider i Vilnius og Riga
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.450,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700