Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Sicilia, fly tur/retur
Sicilia har en meget strategisk plassering midt i Middelhavet, noe som både fortiden og nåtiden bærer preg av. Sicilia har vært besøkt og besatt av utallige folkeslag og har dannet bro mellom mange kulturer. Både grekere, romere og arabere har hersket på øya. Også normannerne, norske vikinger fra Normandie, erobret øya og hersket her fra år 1030 til 1194. Sicilia har et subtropisk klima med milde vintre og varme sommere og har rik vegetasjon. Øya er ganske stor, den er ca. 400 km lang og en kjøretur rundt hele øya er ca. 1000 km. Den har over 5 millioner innbyggere og hovedstaden Palermo har over 1 million. På turen inngår hoved severdighetene som Palermo, Etna, Taormina og Siracusa. SAS fly via Oslo til Palermo og retur via Roma.
Dag 1: Værnes - Palermo
Avreise med SAS fly fra Værnes til Gardermoen på formiddagen og videre med direktefly Gardermoen - Palermo på ettermiddagen. Ankomst Palermo på kvelden. Buss fra flyplassen og frem til Hotel President hvor det blir overnatting i 3 netter. Middag på hotellet om  kvelden.
Dag 2: Palermo, utflukt vestover
Denne dagen tar vi en utflukt vestover og første stopp blir i Segesta hvor det er et meget godt bevart tempel. Videre ut mot havet og byen Marsala. På ettermiddagen besøkes Erice før retur til Palermo. Middag på hotellet.
Dag 3: Palermo - Monreale
Dagen benyttes i Palermo og Monreale. Palermo ligger på den vestlige del av Sicilia og det var på denne delen araberne og normannernes innflytelse var størst. Dette vises godt på arkitekturen. Vi skal se på byens store domkirke og besøke det store Normannspalasset som var kongeslott på 1100-tallet. Bygningene rommer idag Sicilias parlament. Sicilia er en egen region i Italia og har i stor grad selvstendig status. Utenfor Palermo besøkes domkirken i Monreale som innvendig er praktfullt dekorert med store billedmosaikker. Inntil kirken ligger et stort Benediktinerkloster. Vi tar også en utflukt til Monte Pellegrino, en høy klippe med fin utsikt utover byen.
Dag 4: Palermo - Taormina
Vi forlater Palermo og kjører ut mot den østlige delen av øya. Vi tar et opphold i byen Cefalù på nordkysten. Her ligger en stor domkirke. Vi fortsetter østover mot Messina hvor det er kort veg over til Italias fastland. Her er det Etna som dominerer landskapsbildet. Etna er Europas største vulkan og rager 3300 meter til værs, har en diameter på 40 km og en omkrets på ca. 200 km. Etna er nesten alltid i aktivitet og man kan se at damp stiger opp. Områdene rundt vulkanen er idag nasjonalpark. Vi skal bo i 4 netter på Cæsar Palace Hotel i Giardini Naxos, en badeby like ved Taormina.
Dag 5: Utflukt: Etna og Taormina
På formiddagen tar vi en utflukt oppover mot Etna. Vi kjører slik at vi får fin utsikt til vulkanen. På ettermiddagen blir det en rundtur i Taormina. Byen ligger på en terrasse mot havet og er en av Italias vakreste plasser. Byen ble anlagt av grekerne år 300 f.Kr., deretter romersk og til slutt arabisk. Byen er mest kjent for sitt gresk-romerske teater som også benyttes idag. Teateret ligger opp i åssiden med praktfull utsikt utover havet.
Dag 6: iro
Denne dagen er det ingen felles arrangement og dagen er til egen disposisjon.
Dag 7: utflukt: Siracusa
På formiddagen tar vi en utflukt sørover langs østkysten. Vi passerer Sicilias nest største by, Catania, på vegen mot Siracusa. Byen er en av Italias viktigste mht. arkeologiske utgravninger, da den var grekernes største by i vestlige kolonier, grunnlagt på 700-tallet f.Kr. Byen har mange historiske byggverk fra gresk og romersk tid. Det legges inn en vinprøving under utflukten. Middag på hotellet.
Dag 8: Catania - Roma - Oslo - Værnes
På morgenen blir det fly fra Alitalia fra Catania til Roma og videre med SAS til Gardermoen og til Værnes på kvelden.


8 DAGER
12.300,-

Turnr.: 39
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 7 middag
  • 1 vinprøving med lunsj
  • Fly Trondheim - Palermo og Catania - Trondheim
  • Lokale guider
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.240,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700