Rundreiser
Denne turen har gått
Island, fly og buss, 7-dager
På denne turen besøker vi sørkysten av Island i tillegg til Reykjavik med den Gyldne Sirkel og den Blå Lagune. Vi kjører gjennom kystlandskap med isbreer, strender, grusørken og en spesiell natur. Vi besøker Skaftafjell nasjonalpark.
Dag 1: Trøndelag - Reykjavik
SASTidlig avreise med SAS fra Værnes til Gardermoen. Videre med SAS kl.10.30 til Island. Vi lander på flyplassen Keflavik utenfor Reykjavik kl.11.20. (NB! 2 timers tidsforskjell). Om ettermiddagen blir det besøk i den kjente "Blå Lagune" for et varmt og mineralrikt bad. Det blir middag i Grindavik før vi kjører inn til Reykjavik og frem til vårt hotell hvor det blir overnatting i 2 netter.
Dag 2: Reykjavik
ReykjavikFormiddagen benyttes til en byrundtur i Reykjavik og vi besøker både den gamle og nye bydel.  Vi besøker museet i Perlan, den store Hallgrimskirken m.m. Byen har også et severdig Rådhus. Ettermiddagen til egen disposisjon. På kvelden blir det middag på restaurant med typisk islandsk kost og drikke.
Dag 3: Reykjavik - Vik
Vi kjører østover gjennom jordbruksdistriktet ved foten av fjellkjeden Eyjafoll. Vi passerer de flotte vannfallene Skogafoss og Seljalandsfoss som faller ut fra bergskrenten fra 60 meters høyde. Ved Skoger besøkes et bygdemuseum med islandsk torvgård. Ved Islands sørligste spiss reiser klippen Dyrholaey seg ut av den flate sandkysten. Her er det fin utsikt over kysten, innlandet og isbreen. Ved Dyrholaey hekker tusenvis av fugler av alle slag. Vi fortsetter frem til Vik, Islands sørligste by for overnatting i 2 netter.
Dag 4: Vik, utflukt Skoftefall
Vi fortsetter østover mot Kirkjubæjarklostir og videre over Skeidarsander, en stor sandørken, dannet av grus fra de store isbreene. Det blir lunsj og opphold i Skoftafall, nasjonalparken som ligger under Vatnajøkull, Europas største isbre. Retur til Vik på ettermiddagen.
Dag 5: Vik - Hveragerdi
Denne dagen kjører vi nærmere inn i landet til Landmannalaugir et fint område omgitt av fargerike fjell. Vi fortsetter forbi vulkanen Hekla og frem til den rekonstruerte Sagagården Støng. På ettermiddagen fortsetter vi til drivhusbyen Hveragerdi. Drivhusene er oppvarmet av jordvarme og her dyrkes grønnsaker og blomster. Overnatting i 2 netter i Hveragerdi.
Dag 6: Hveragerdi, utflukt "Den gyldne sirkel"
GullfossDenne dagen blir det en heldagsutflukt på en av de klassiske rundturene "Den gyldne sirkel". Vi drar først til nasjonalparken Tingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. I nasjonalparken besøkes klippen Løgberg og vannfallet Øksararfoss. Etterpå fortsetter vi til Geysir-området. Her spruter det varmt vann fra mange geysirer, hvorav Strokur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Vi spiser lunsj på Geysir hotell før turen går til Gullfoss, et av Islands vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå besøkes Kerid, et stort vulkankrater.
Dag 7: Hveragerdi - Trøndelag
På formiddagen kjører vi ut til flyplassen. Kl.12.10 har SAS avgang til Gardermoen. Vi lander der kl.16.50. Videre til Værnes på kvelden.


7 DAGER
13.900,-

Turnr.: 34
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 4 lunsj
  • 6 middag
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.2.800,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700