Rundreiser
Denne turen har gått
Island, fly og buss, 5-dager
"Sagaøya" Island er det mange som har et forhold til. Mange kjenner sagaene til Snorre Sturlason. Få har imidlertid selv fått oppleve øya som ligger langt nord i Atlanterhavet. Vi kan iår tilby en 5-dagerstur  og en 7-dagers tur dit. Vi benytter SAS sine fly på turen. På denne 5-dagers turen ligger vi iro i Reykjavik. Herfra har vi dagsutflukter for å se på de mest kjente severdighetene og naturområdene.
Blå LaguneDag 1: Trøndelag - Reykjavik
Tidlig avreise med SAS fra Værnes til Gardermoen. Videre med SAS kl.10.30 til Island. Vi lander på flyplassen Keflavik utenfor Reykjavik kl.11.20. (NB! 2 timers tidsforskjell). Om ettermiddagen blir det besøk i den kjente "Blå Lagune" for et varmt og mineralrikt bad. Det blir middag i Grindavik før vi kjører inn til Reykjavik og frem til vårt hotell hvor det blir overnatting i 4 netter.
Dag 2: Reykjavik, utflukt Borgarfjordur
Denne dagen tar vi en utflukt på nordvestkysten. Vi kjører først langs Hvalfjordur og videre frem til Borgarfjordur.  Her ser vi på Deildartungukvar, europas største varmtvannskilde. Borgarfjordur var skueplassen for mange av de islandske sagaer.  Vi besøker Reykholdt hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde. Vi besøker museet på plassen og får nærmere orientering om hans liv og beretninger. Vi spiser lunsj før turen går tilbake mot Reykjavik. På ettermiddagen besøkes Borg museum og vi passerer Hraunfossar og Barnafoss.
HallgrimskirkenDag 3: Reykjavik
Formiddagen benyttes til en byrundtur i Reykjavik og vi besøker både den gamle og nye bydel.  Vi besøker museet i Perlan, den store Hallgrimskirken m.m. Byen har også et severdig Rådhus. Ettermiddagen til egen disposisjon. På kvelden blir det middag på restaurant med typisk islandsk kost og drikke.
GullfossDag 4: Reykjavik, utflukt "Den gyldne sirkel"
Denne dagen blir det en heldagsutflukt på en av de klassiske rundturene "Den gyldne sirkel". Vi drar først til nasjonalparken Tingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. I nasjonalparken besøkes klippen Løgberg og vannfallet Øksararfoss. Etterpå fortsetter vi til Geysir-området. Her spruter det varmt vann fra mange geysirer, hvorav Strokur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Vi spiser lunsj på Geysir hotell før turen går til Gullfoss, et av Islands vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå besøkes Kerid, et stort vulkankrater.  På turen tilbake til Reykjavik besøkes drivhusbyen Hveragerdi. Drivhusene er oppvarmet av jordvarme og her dyrkes grønnsaker og blomster. Middag på hotellet om kvelden.
SASDag 5: Reykjavik - Trøndelag
På formiddagen kjører vi ut til flyplassen. Kl.12.10 har SAS avgang til Gardermoen. Vi lander der kl.16.50. Videre til Værnes på kvelden.


5 DAGER
11.880,-

Turnr.: 33
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 2 lunsj
  • 4 middag
  • Fly Værnes - Reykjavik tur/retur
  • Lokal guide på Island
  • Alle utflukter med inngang
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 2.100,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700