''Tema''
Denne turen har gått
Minnetur til Ostrzeszow / Schildberg, Polen
Denne turen er en minnetur til de norske offiserenes krigsfangeleir i Schildberg i Polen 1942-45.  Byen het Schildberg under den tyske okkupasjonen i 1939-45, men heter i dag Ostrzeszow på polsk.
Turen arrangeres sammen med familier fra offiserene som var i fangenskap.  Det er anlagt et museum i byens gamle rådhus med bilder og ting som minner. Krigsfangemuseet for norske offiserer 1943-1945 markerer 25 år lørdag 30.juni iår og vi vil være tilstede på dette arrangementet. Etterpå går turen til Polens gamle hovedstad Krakow. Her besøkes leirene Auschwitz og Birkenau. Det blir også en utflukt til de store saltgruvene, Wieliczka utenfor byen.

Onsdag 27.juni: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Turen går sørover E6 til Ulsberg og videre sørover Østerdalen frem til Oslo. Muligheter for påstigning underveis og i Oslo kl. 16.00. Kl. 17.00 avreise med DFDS's ferje til København. Middag ombord og overnatting i innvendige dobbeltlugarer.
Torsdag 28.juni København - Stettin
Frokost ombord før ankomst København kl. 09.15.  Turen går sørover til Gedser hvor det blir ferje til Rostock i Tyskland.  På ettermiddagen videre til Polen og middag og overnatting på Novotel Hotel i Stettin.
Fredag 29.juni: Stettin – Ostrzeszow / Schildberg
Vi fortsetter sørøstover i Polen, frem til Poznan. Før vi ankommer til Ostrzeszow besøker vi noen steder langs vegen hvor «vintermarsjen» foregikk i januar 1945. Tyskerne flyttet fangene mot Berlin når russiske tropper nærmet seg. Middag og overnatting på hotel Dworek i Ostrzeszow.
Lørdag 30.juni: Ostrzeszow / Schildberg - Opole
Denne dagen skal vi besøke Krigsfangemuseet som ligger i det gamle rådhuset. Her kan man få et inntrykk av hvordan norske militære krigsfanger hadde det under 2.verdenskrig. Det er samlet inn og utstilt en rekke gjenstander, både fra Norge og Polen, som hadde tilknytning til krigsfangene. I januar 1945 var omtrent 1130 norske her. På denne lørdagen foregår et spesielt arrangement for å markere at det er 25 år siden museet ble åpnet. På kvelden fortsetter vi til byen Opole for overnatting.
Søndag 1.juli: Opole – Auschwitz – Krakow
På formiddagen kjører vi forbi Katowice og frem til byen Oswieim hvor konsentrasjonsleiren Auschwitz og Birkenau lå. Leiren er idag omgjort til et museum og minnesmerke over menneskelig ondskap, er en sterk opplevelse. Vi får se en film før vi går rundt på området med en lokal guide. På ettermiddagen fortsetter vi frem til Krakow, Polens hovedstad frem til 1596. Byen er kjent for sin fine arkitektur. Byens torg er nesten uforandret siden 1300-tallet og har en stor torghall med mange mindre butikker hvor man kan kjøpe fint polsk håndarbeid. Overnatting i 2 netter på hotell Wyspianski som ligger i gangavstand fra den gamle bydel.
Mandag 2.juli: Krakow
På formiddagen tar vi en utflukt til Wieliczka saltgruver utenfor byen. Gruven er over 700 år og polske gruvearbeider har bygd en underjordisk verden med skulpturer, saltsjøer, kirke m.m. Gruven er over 300 meter dyp. Vi går ned og tar heis opp igjen. På ettermiddagen vil en lokal guide vise oss rundt i den gamle bydel med et av Europas største torg fra middelalderen.
Tirsdag 3.juli: Krakow – Berlin
Vi forlater Krakow og kjører vestover. Vi passerer Katowice og Wroclaw før ankomst Berlin på ettermiddagen. Vi tar en kort byrundtur og får se byens hovedseverdigheter som Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, Kurfürstendam m.m. Overnatting på Aldea hotell.
Onsdag 4.juli: Berlin – København / Oslo
Avreise fra Berlin etter frokost.  Turen går til Rostock hvor det blir ferje til Gedser i Danmark.  Videre frem til København og DFDS's ferje til Oslo kl. 17.00.  Middag ombord og overnatting i innvendige dobbeltlugarer.
Torsdag 5.juli: Oslo – Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 09.15.  Turen går nordover Østerdalen evt. Gudbrandsdalen. Retur til Trøndelag på kvelden.


9 DAGER
6.780,-

Turnr.: E01
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 2

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger i dobbeltrom
  • 8 frokost
  • 8 middag
  • DFDS Oslo-København tur/retur med innvendig dobbeltlugar
  • Besøk på museet i Schildberg, Auschwitz/Birkenau og saltgruven i Wieliczka.
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 980,-
  • Singellugar tur/retur kr. 700,-
Lenker:


Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700