''Tema''
Denne turen har gått
Toscana, Italia "vintur", fly
Denne turen til Toscana foregår med fly til og fra Italia og vi ligger iro i 5 netter på et nybygd hotell midt i Toscanas frodige landskap ca. 25 km sør for Firenze. Under oppholdet inngår interessante utflukter og besøk på 3 ulike vingårder hvor det blir vinsmaking og lunsj. Videre besøkes byene Pisa, Firenze og Siena.
Dag 1: Værnes - Pisa - Firenze
Avreise fra Værnes om morgenen med Norwegian til Oslo. Videre direktefly til Pisa. Her tar vi først en tur inn i byen for å se på det kjente skjeve tårn. På ettermiddagen fortsetter vi østover til Montecarlo hvor det blir vinsmaking på Fattoria il Paggio. Her får vi også smake på olivenproduksjonen. Vi fortsetter til Firenze og overnatting på Unaway hotel Firenze nord.
Dag 2: Firenze - Tavarnelle val di Pesa / Toscana
På formiddagen vil en lokal guide vise oss hovedseverdigheter i Firenze hvor den imponerende kirken Duomo og broen Ponti Vecchio over Arnoelven er de mest kjente. Det blir også tid på egen hånd før vi kjører sørover til stedet Tavarnelle val di Pesa ca. 25 km sør for Firenze. Her skal vi bo i 5 netter på Hotel Bergo di Cortefreda. Hotellet ligger vakkert til med fin utsikt over det bølgende Toscanalandskapet med oliventrær. Hotellet har eget svømmebasseng. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 3: Utflukt, Siena og San Gimignano
Vi kjører gjennom frodig landskap sørover til Siena. På formiddagen blir det et opphold i denne middelalderbyen som er kjent for sitt store torv hvor det holdes hesteveddeløp. Etterpå kjører vi en kort veg frem til vingården Fattoria San Donato. Her blir det orientering, vinprøving og lunsj. På ettermiddagen besøkes byen San Gimignano like ved. Byen er kjent for sine mange tårn fra middelalderen og fremdeles er det mange igjen.
Dag 4: Iro i Tavarnelle val di Pesa
Vi tilbringer dagen iro på hotellet og besøk i byen Tavarnelle val di Pesa. Denne dagen er det også marked i byen.
Dag 5: Utflukt Greve i Chianti
Vi tar en utflukt til Chiantiområdet kjent for sin vin med samme navn. Først blir det opphold i byen Greve før vi fortsetter med besøk på vingården Fattoria Castello di Valpaia med sin kjente vin "Chianti Classico". Vi spiser også lunsj før turen tilbake til hotellet.
Dag 6: Iro i Tavarnelle val di Pesa
Muligheter for å ta en tur til Firenze og eventuelt besøke det kjente Uffi-museet.
Dag 7: Toscana - Milano / Værnes
Avreise fra hotellet etter frokost. Vi kjører nordover forbi Firenze, Bologna, Parma og frem til Milano.
Gruppe 1: Avreise med SAS fly kl.18.30 til Gardermoen og videre til Værnes kl.23.35.
Gruppe 2: Overnatting på hotell i Milano.
Dag 8: Milano - Værnes
Gruppe 2: Avreise med SAS fly kl.11.25 til København og videre til Værnes kl.16.40.
NB!
Det blir en programendring på dag 7, søndag 21.oktober. Flyreisen tilbake blir med SAS fra Milano. Gruppe 1 reiser søndag kveld kl.18.30 fra Milano og ankommer Værnes kl.23.35. Gruppe 2 overnatter i Milano, og reiser mandag 22.oktober kl.11.25 fra Milano til København og videre til Værnes kl.16.40.


7 DAGER
8.950,-

Turnr.: 40
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 3 lunsj
  • 6 middag
  • 3 vinsmakinger
  • Fly Værnes - Pisa og Firenze - Værnes
  • Lokal guide i Firenze.
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.620,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700