Rundreiser
Denne turen har gått
Irland, buss og fly
Irland, den grønne øya, har vakker natur og vennlige og gjestfrie innbyggere. Klimaet er mildt og landskapet skifter mellom grønne daler, bølgende frodige åkrer, klipper og fjell langs kysten med karrig stengrunn. Vi kjører en rundtur på øya og besøker Dublin med sine historiske bygninger. Reisen foregår med DFDS´s ferje mellom Bergen og Newcastle og Stena Lines hurtigferje over Irskesjøen. Retur foregår med fly fra Edinburgh i Skottland.
Dag 1: Trøndelag - Olden
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går E6 sørover til Otta. Herfra kjører vi forbi Lom, over Strynefjell og frem til Olden med overnatting på Olden Fjordhotell.
Dag 2: Olden - Bergen / Newcastle
Vi fortsetter forbi Førde, ferje over Sognefjorden og frem til Bergen. Her blir det litt opphold før DFDS sin ferje til Newcastle har avgang på kvelden.
Dag 3: Newcastle - Darlington
Ankomst Newcastle søndag kveld. Her har vi en kort strekning frem til Darlington for overnatting på Blackwell Grange Hotel.
Dag 4: Darlington - Dublin
Vi fortsetter sørvestover i England forbi Leeds, Manchester og frem til Holyhead i Wales. Her blir det hurtigferje over til Dan Laoghaire sør for Dublin i Irland. Overnatting i 2 netter på McEniff Ardmore Hotel i Dublin.
Dag 5: Dublin
En lokal guide vil vise oss byens severdigheter, som det protestantiske univseritet, parlamentsbygningen, St.Patricks Cathedral, Guinnessbryggeriet m.m. Ettermiddagen disponibel på egen hånd. Muligheter for å besøke en av Dublins mange puber m.m.
Dag 6: Dublin - Killerney
Vi fortsetter sørover langs Irlands kyst frem til Cork, Irlands tredje største by. Byen har universitet og severdig gammelt sentrum. Videre til Fossa. Overnatting på The Killarney Vally Hotel.
Dag 7: Killarney - Limerick
Dagens etappe er en fin naturopplevelse. Klimaet her tillater subtropiske planter og landskapet er vilt og frodig. Vi kjører langs kysten med fin natur rundt Irlands høyeste fjell. Vegen rundt halvøya kalles "Ring of Kerry". Herfra har vi også fin utsikt utover Atlanterhavet. Vi fortsetter mot Limerick for middag og overnatting på Pery's Best Western Hotel.
Dag 8: Limerick - Galway - Dundalk
På formiddagen tar vi først en stopp ved Buriratty Castle. Videre ut til kysten og feriebyen Lahinch med fine sandstrender. Like nord ligger den kjente klippen Cliffs of Moher som stuper 200 meter loddrett ned i havet. Vi kjører gjennom Burrenområdet med sin spesielle natur, frem til Galway. Byen var engang i tiden de galliske stammenes sentrum. På ettermiddagen kjører vi østover forbi Dublin og langs østkysten frem til Dundalk. Overnatting på The Fairways Hotel.
Dag 9: Dundalk - Kilmanork
På formiddagen kjører vi frem til Belfast og tar ferje over til Stranaer i Skottland. Vi kjører langs kysten og overnatter på Howard Park Hotel i Kilmanork.
Dag 10: Kilmanork - Edinburgh - Værnes
På formiddagen kjører vi forbi Glasgow og frem til Edinburgh. Herfra reiser vi med Norwegians fly til Oslo og videre til Værnes på kvelden.


10 DAGER
11.980,-

Turnr.: 30
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 9 middag
  • DFDS Bergen-Newcastle
  • Ferjer over Irskesjøen
  • Lokal guide i Dublin
  • Fly Edinburgh-Værnes
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.600,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700