Rundreiser
Denne turen har gått
Skottland
Skottland er kjent for sine flotte borger og slott i fin natur, grønne høydedrag mellom smale innsjøer. Videre den kjente musikken fra sekkepipene, skotsrutet ullstoffer og whisky av beste kvalitet. På denne rundturen gjennom det skotske høyland får vi se mye av landets natur, og vi besøker flere kjente plasser. Vi har også opphold i landets hovedstad Edinburgh, hvor vi får oppleve årets Military Tattoo. På reisen benytter vi DFDS´s ferje Bergen - Newcastle på utreisen, mens returen foregår med DFDS´s ferje fra Newcastle til Haugesund.
Dag 1: Trøndelag - Olden
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går E6 sørover til Otta. Videre vestover forbi Lom, over Strynefjell og frem til Olden for overnatting på Olden Fjordhotell.
Dag 2: Olden - Bergen / Newcastle
Vi fortsetter forbi Førde, over Sognefjorden og frem til Bergen. Her blir det litt opphold i sentrum før DFDS´s ferje til Newcastle har avgang kl.19.00. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 3: Newcastle
Båten anløper Stavanger kl.01.00 på natta før turen fortsetter vestover over Nordsjøen. Ankomst Newcastle kl.19.30. Middag og overnatting på Hotel Holiday Inn.
Dag 4: Newcastle - Edinburgh
Vi kjører nordover langs østkysten og tar en tur ut til Lindisfarne på Holy Island dersom tidevannet tillater dette. Grensa til Skottland passeres ved Berwick-Upon-Tweed. Vi ankommer Edinburgh, hovedstaden i Skottland på tidlig ettermiddag. Her blir det overnatting i 2 netter på Point Hotel som ligger sentralt i byen. Etter middagen går vi opp til Edinburgh Castle hvor vi får oppleve årets Military Tattoo, en oppvisning og paradeforestilling mange kjenner fra TV-sendinger.
Dag 5: Edinburgh
På formiddagen vil en lokal guide vise oss byens severdigheter. Vi vil besøke Edinburgh borg under rundturen og ellers se mange historiske bygninger m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Muligheter for handling i mange butikker langs byens hovedgate, Princess Street. Om kvelden vil vi oppleve en skotsk aften med tradisjonsrik musikk, mat og dans.
Dag 6: Edinburgh - Inverness
Vi forlater Edinburgh og kjører nordover mot The Highlands. Vi passerer Perth og Blair Castle. Videre mot vintersportstedet Avimor. Herfra kjører vi mot whiskydistriktet og byen Duftown. Her blir det omvisning og prøvesmaking på Glenfiddich destilleri. Vi kjører langs kysten til Inverness for overnatting på The Highlands Hotel.
Dag 7: Inverness - Dumfries
Vi kjører vestover langs den kjente innsjøen Loch Ness frem til Fort Augustus. Her ligger flere sluseanlegg i Caledoniankanalen som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dagens hovedstopp blir i Fort William som ligger ved kanalens vestlige utløp. Ovenfor byen ligger også Skottlands høyeste fjell, Ben Nevis. På ettermiddagen fortsetter vi oppover Glencoedalen og langs Skottlands største innsjø Loch Lomond. Videre frem forbi Glasgow og til Dumfries for overnatting.
Dag 8: Dumfries - Newcastle / Haugesund
På formiddagen fortsetter vi sørover forbi Gretnan Green, langs Hadrians mur og frem til Newcastle. Kl.13.00 avreise med DFDS´s ferje til Haugesund. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 9: Haugesund - Geilo
Anløper Stavanger på morgenen før ankomst Haugesund kl.11.30. Vi fortsetter til Odda langs Sørfjorden, Hardangerfjorden, over Hardangervidda og frem til Geilo for overnatting.
Dag 10: Geilo - Trøndelag
Vi kjører forbi Gol, Fagernes, over Valdresfløya og inntar turens siste middag på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
10.980,-

Turnr.: 28
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • DFDS Bergen-Newcastle og Newcastle-Haugesund med utvendig lugar
  • Lokal guide i Edinburgh
  • Besøk på Whisky destilleri
  • Inngang Military Tattoo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.950,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700