Norge
Denne turen har gått
Hardanger, blomstringstur
Blomstringstur i Hardanger foregår vanligvis i siste halvdel av mai hvert år. Tusenvis av frukttrær med kirsebær, plommer og epleblomster er et imponerende skue selv om trærne de senere år har blitt noe mindre. Turen går sørover Vestlandet til Rica Brakanes hotell i Ulvik ved Hardangerfjorden. De ulike sorter og distrikter har blomstring på noe ulik tid slik at blomstringen vil variere noe. I tillegg til blomstringen får man med seg mye fin vestlandsnatur.
Dag 1: Trøndelag - Olden
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Vi kjører E6 sørover mot Oppdal, over Dovrefjell og til Dombås hvor vi tar et opphold. Videre til Otta før vi tar vegen vestover mot Vågå og Lom. Etter et opphold her fortsetter vi helårsvegen over Strynefjell og ned gjennom storslått vestlandsnatur til Stryn. Vi kjører langs fjorden frem til Olden hvor det blir middag og overnatting på Olden Fjordhotell.
Dag 2: Olden - Ulvik
Vi fortsetter sørover langs Innviksfjorden, over Utvikfjellet og ned til Byrkjelo og Skei. Herfra tar vi vegen mot Fjærland og tar et opphold ved Norsk Bremuseum. Vi fortsetter på ny veg til Sogndal og frem til Lærdal. Herfra kjører vi gjennom den nye vegtunnelen til Aurland. Lengden er over 24km og verdens lengste. Vi fortsetter forbi Flåm, Gudvangen og frem til Voss. Herfra kjører vi frem til Ulvik og Rica Brakanes hotell som ligger ved Hardangerfjorden. Foran hotellet mot fjorden er det et flott hageanlegg. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 3: Ulvik
I områdene rundt Ulvik, innerst i Hardangerfjorden, forgår det mye fruktdyrking. Mange frukttrær av moreller, kirsebær, plommer og epler står i blomst på denne tiden og er et imponerende syn. Vi tar en kortere utflukt og besøker også en fruktgård med produksjon av eplesaft og cider.
Dag 4: Ulvik - Beitostølen
Vi tar ferje over Hardangerfjoden fra Bruravik til Brimnes. Vi kjører frem til Kinsarvik og Lofthus som ligger langs Sørfjorden, en sidearm av Hardangerfjorden. Etterpå inn til Eidfjord. Herfra kjører vi opp Måbødalen mot Hardangervidda. Når vi kommer opp dalen tar vi en stopp ved den imponerende Vøringsfossen. Vi fortsetter over Hardangervidda frem til Geilo, Gol, Fagernes og til Beitostølen for middag og overnatting på Bergo hotell.
Dag 5: Beitostølen - Trøndelag
Frokost på hotellet. Turen går over Valdresflya til Vågå og til Otta i Gudbrandsdalen. Vi fortsetter over Dovrefjell til Oppdal hvor vi spiser turens siste middag. Tilbake til Trøndelag på ettermiddag/kveld.


5 DAGER
4.690,-

Turnr.: 4
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 5 middag
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr.1.000,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700