Norge
Denne turen har gått
Vestlandet med Loen, Stad, Selje og Geiranger

Dette er en rundtur i den flotteste naturen vi har i Norge. Vi kjører over Dovre og Strynefjellet til Nordfjordeid. Videre går turen ut til Stad og Selje. Turen nordover går i flott vestlandsnatur igjennom Nordangsdalen og med båttur på Geirangerfjorden. Siste dag kjører vi Ørneveien og Trollstigen før vi er tilbake til Trøndelag.
Dag 1, søndag 23.august: Trøndelag - Nordfjordeid
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Vi kjører E6 sørover mot Oppdal, over Dovrefjell og til Dombås hvor vi tar et opphold. Videre til Otta før vi tar vegen vestover mot Vågå og Lom. Vi fortsetter gjennom storslått vestlandsnatur til Stryn og videre til Nordfjordeid for overnatting i 3 netter.
Dag 2, mandag 24.august: Nordfjordeid, utflukt Loen
På formiddagen blir det en tur til Loen hvor vi tar den nye fjellheisen, Loen Skylift. Den går fra sjøen og opp til fjellet Hoven 1000 meter over havet. Her er det flott panoramautsikt fra restauranten og stor takterrasse. Vi har utsikt utover Nordfjord og til fjellområdene Jostedalsbreen og Jotunheimen. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Nordfjordeid og besøker Sagasted, et kunnskapssenter om vikingtiden. Her er det 30 meter lange Myklebustskipet utstilt.
Hoven restaurant, LoenLoen Skylift
Dag 3, tirsdag 25.august: Nordfjordeid, utflukt Stad og Selje
Etter frokost på hotellet drar vi ut på en av turens store høydepunkter, til Stad og Selje. I Selje kommer en lokalguide som blir med oss på turen til Vestkapp, Norges vestligste fjellplatå. Vi kjører helt til toppen av det 500 meter høye fjellet Kjerringa som stuper loddrett ned i havet. Etter en stopp i Selje drar vi på en båttur til øya Selja. Her finner vi en av de best bevarte klosterruiner i hele landet.
Måløy«Vestkapp», Stad«Vestkapp», Stad
«Vestkapp», StadKlosterruinene på SeljaSelje
Dag 4, onsdag 26.august: Nordfjordeid - Geiranger
Etter frokost kjører vi til Volda. Videre gjennom Ørsta til Sæbø der det blir en kort ferjetur over til Leknes. Foran oss ligger Sunnmørsalpene og vi skal kjøre gjennom en av Norges flotteste daler, Nordangsdalen. Denne dalen er Norges trangeste med fjell på opptil 1700 meter. Fra Hellesylt reiser vi med ferja til Geiranger. Ferjeturen inn Geirangerfjorden er uten tvil Norges flotteste ferjestrekning. Middag og overnatting på Union hotell i Geiranger.
De Syv Søste, GeirangerfjordenGeirangerUnion Hotell, Geiranger
Dag 5, torsdag 27.august: Geiranger -Trollstigen - Trøndelag
Vi har kommet til turens siste dag, og etter frokost kjører vi Ørnefjellsvegen til Norddal, der tar vi ferjen over til Linge. Turen går videre oppover Valldalen før vi kjører ned Trollstigen. Det blir flere stopp på turen til Trøndelag, og vi skal ha en god middag på Dombås.
TrollstigenØrnesvingenTrollveggen



5 DAGER
6.980,-

Turnr.: 17
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 5 middag
  • Loen Skylift
  • 2 ferjestrekninger
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 2.400,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge