Norge
Denne turen har gått
Sunnmøre med Geiranger, Stadlandet og Atlanterhavsveien

På denne turen får man oppleve mye fin natur på Sunnmøre og Nord-Vestlandet. Her finner vi flott fjordlandskap omgitt av høye fjell og øyer ut mot havet. På turen sørover kjører vi om Geiranger, mens returen går om Molde.
Dag 1, søndag 13.august: Trøndelag - Geiranger
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Vi kjører E6 sørover. Det blir busskaffe underveis før ankomst Dombås. Herfra kjører vi nedover Romsdalen mot Åndalsnes. Her ser vi opp på den kjente «Trollveggen» og kanskje «Mannen» dersom den ikke har rast ut. Etterpå fortsetter vi oppover en av Norges mest kjente turistveger, Trollstigen. På toppen er det bygd et besøkssenter med fantastisk utsikt utover fjellheimen. Det blir ferje fra Linge til Eidsdal og vi kjører langs Ørnefjellvegen. I Ørnesvingen har vi en flott utsikt utover Geirangerfjorden og opp mot Jotunheimen. Det blir middag og overnatting på Union hotell i Geiranger.
ØrnesvingenTrollstigenØrnesvingen
Thon Hotel FosnavågDag 2, mandag 14.august: Geiranger - Fosnavåg
Vi tar ferje fra Geiranger til Hellesylt. På turen ut Geirangerfjorden får vi se fossefallene Brudesløret og Syv Søstre. Fra Hellesylt kjører vi gjennom Norangsdalen til Øye ved Hjørundfjorden. Det blir en kort ferjestrekning til Sæbø før vi fortsetter mot Ørsta. Videre til Fosnavåg på Hærøy. Overnatting på Thon hotell Fosnavåg i 2 netter. Middag på hotellet.
Dag 3, tirsdag 15.august: Fosnavåg, utflukt Stadlandet
Vi kjører til Gurskøy og tar ferje til Koparnes. Videre ut til Stadlandet. Vestkapp ligger 496 m.o.h. og i godt vær er det flått utsikt mot Stadhavet og Sunnmørsalpene. På turen fra Vestkapp til Selje besøker vi Ervik kapell som ble bygd til minne om hurtigruteskipet «St. Svithun» som forliste her i 1943. Fra Selje blir det guidet båttur til øya Selja med omvisning i klosterruinene. Før retur til Fosnavåg og middag på hotellet.
VestkappSeljeKlosterruinene, Selja
Dag 4, onsdag 16.august: Fosnavåg - Molde
Vi forlater Fosnavåg og kjører til Hareid hvor det blir ferje til Sulesund. Vi fortsetter til Ålesund hvor det blir et opphold. Vi besøker utkikkspunktet Aksla med flott utsikt utover byen. På ettermiddagen kjører vi om Ørskogfjellet og ferje fra Vestnes til Molde. Middag og overnatting på Quality Hotel Aleksandra i sentrum.
Dag 5, torsdag 17.august: Molde - Trøndelag
Vi kjører ut til det gamle handelstedet Bud på kysten. Herfra kjører vi langs Hustadvika og frem til Atlanterhavsveien som går på mange broer mellom små øyer ytterst mot havet. Det blir et opphold i Kristiansund før vi fortsetter til Kanestraum og ferje til Halsa. Middag på Velsøytunet og retur til Trøndelag på sen ettermiddag.



5 DAGER
6.560,-

Turnr.: 9
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 4 hotelloveranattinger
  • 4 frokost
  • 5 middag
  • Utflukt Vestkapp og Selje m/guide
  • Bussturen med ferjeutgifter
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.980,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 7

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700