Norden
Gotland
Visby
Gotland ligger midt i Østersjøen, 9 mil fra svenskekysten og 13 mil fra Latvia. Til vanlig er det nærmere 58000 fastboende personer på øya, men om sommeren mangedobles antallet. Gotland er et svært populært feriested. Den største byen, Visby, har en av verdens best bevarte middelalderbymurer. Visby har stått på Unescos verdensarvliste siden 1995. Byen var et fremtredende medlem i Hansaforbundet på 1200-tallet og fortsatt er mange av datidens bygninger og kirkeruiner bevart.

Dag 1: Trøndelag - Gävle
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går om Røros, Funäsdalen, Sveg og frem til Gävle for overnatting på Scandic Hotel.
Dag 2: Gävle - Nynäshamn / Visby
På formiddagen passeres Stockholm og fra Nynäshamn tar vi stor hurtigferje til Visby på Gotland. Overfarten tar litt over 3 timer. Vi skal bo på Best Western Strand Hotel i 3 netter.
Gate opp mot St.Maria kirkenVisbyRingmuren rundt Visby
Dag 3 - 4: Visby
Vi har 2 hele dager disponible på Gotland. Den ene dagen skal vi ta en tur rundt i Visby med lokal guide. Den store bymuren, kirkeruinene og andre byggverk setter sitt preg fra middelalderen. I bysentrum og ved havnen finnes mange små butikker, restauranter og et trivelig torg. Rundt på Gotland finnes mange historiske spor fra vikingtiden. Over hele øya er det boplasser, graver og andre fornminner fra en svunnen tid. Den nærmere 800 kilometer lange kysten har både sandstrender, rullesteinstrender og strandenger. Øya er kjent for sine kalksteinpilarer, mektige steinformasjoner som havet og vinder har meislet ut. Vi tar en rundtur på øya med lokal guide. Vi besøker også øya Fårö på nordspissen av Gotland.
Visby havnVisbyVisby
Dag 4: Visby - Nynäshamn - Borlänge
Tidlig avreise fra Visby. Ankomst Nynäshamn kl 10.20 og vi kjører frem til Stockholm hvor det blir et opphold. På ettermiddagen fortsetter vi til Borlänge for overnatting på Scandic Borlänge City.
Dag 5: Borlänge - Trøndelag
Turen går nordover store skogsområder mot Sveg og Funäsdalen. Grensa til Norge passeres ved Vauldalen og turens siste middag blir på Røros. Retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.
FäröFäröBergman sin grav
FäröVisbyVisby


6 DAGER
12.630,-

Turnr.: 31
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Ferje Nynäshamn - Visby tur/retur
  • Utflukter med lokal guide
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 3.450,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norden
 »  » Sverige