Sentral Asia
Denne turen har gått
Kasakhstan
Republic SquareKasakhstan er på størrelse med hele Vest-Europa. Mestparten av landet består av tørt steppelandskap, dekket av gress og sand. I sør, på grensen til Kirgisistan og Kina reiser det seg en høy fjellkjede. Kasakhstan har alltid vært befolket av ulike nomadestammer. Historikere mener at kasakhstanere antagelig var det første til å temme og ri på hester. Trusselen om en mongolsk invasjon på begynnelsen av 1700-tallet gjorde at stammene søkte beskyttelse hos den russiske tsaren og ble etterhvert underlagt sovjetisk styre. Kasakhstan ble uavhengig i 1991. Idag styres landet av en president som har all makt. Store funn av olje og gass i Det kaspiske hav har gitt  landet god og stabil økonomi. På denne turen er hovedoppholdet lagt til Almaty, tidligere Alma Ata. Dette var hovedstaden tidligere og vi nordmenn forbinder byen med verdensrekorder på skøyter. Vi har flere interessante utflukter under oppholdet som gir oss innblikk i landets tidligere kultur. Vi flyr med Air Baltic via Riga begge veger.

Dag 1: Værnes / Oslo / Riga - Almaty
Avreise fra Værnes på ettermiddagen til Oslo og videre til Riga. Sent på kvelden er det avreise til Almaty.

Dag 2: Almaty
Vi lander i Almaty kl. 07.35 på morgenen lokal tid. Etter pass og visum på flyplassen kjører vi frem til Hotel Ramada Almaty hvor vi skal bo under hele oppholdet. Vi spiser frokost og slapper av på hotellet på formiddagen. Almaty er den største byen i Kasakhstan med over 2 millioner innbyggere og var hovedstad frem til 1997. Vi får rundtur med lokal guide. Byen har mange gamle fine bygninger og frodige trær. Vi avslutter turen med en kabelbane opp til toppen av Koktobefjellet. Middag på hotellet om kvelden.

Kristi himmelfarts kirkeAlmaty, sett fra KokTobeAbai Kunanbajew, kasakhstansk dikter - forran den gamle parlamentet
Nurly Tau finansområde sett fra rådhusparkenKokTobeKokTobe

Dag 3: Almaty, utflukt
Det blir en utflukt østover ca. 1 time utenfor byen. Det blir først besøk på Huns Kazakh Ethno Village. Her blir vi introdusert for kazakhenes tradisjoner, oppvisning av ridning, tradisjonell musikk og dans og oppholdet avsluttes med lunsj med lokale retter. Vi spiser i runde jurter, telt av tykk filt. Vi fortsetter til en falkegård hvor de tar vare på skadde fugler og får den tilbake til naturen. Vi får se både falker og ørner m.m. På turen tilbake til byen blir det et opphold på restauranten Tandyr for middag med nasjonale retter.

Huns Kazakh Ethno VillageHuns Kazakh Ethno VillageHuns Kazakh Ethno Village
Huns Kazakh Ethno VillageHuns Kazakh Ethno VillageHuns Kazakh Ethno Village
UgleFalkFalkegård

Dag 4: Almaty, utflukt Canyon
Dette blir en heldagsutflukt østover. Vi skal se på en av landets spesielle canyoner med karakteristisk rød sandstein. Da vi skal kjøre ned i selve canyonen må vi benytte 4-hjulsdrevne jeeper som f.eks. Toyota Landcruiser. Det blir en dag med mye sand og støv, med mange opplevelser. Vi kjører til Charyn Nasjonalpark og besøker både Lunar og Charyn Canyon. Vi kjører ned i canyonen til Eco Park Village hvor vi får lunsj med nasjonale retter. Vi er tilbake litt sent og spiser middag på hotellet.

Charyn CanyonCharyn CanyonLunar canyon
Eco Park Village, Charyn CanyonEco Park Village, Charyn Canyon

Dag 5: Almaty, utflukt Medeo
På grunn av en lang dag på dag 4 starter vi utflukt litt utpå formiddagen. Vi kjører sørover mot de høye fjellene på grensen til Kirgisistan. De høyeste toppene er over 4000 meter og høyest er Pik Talgar på 4979 m. Vi besøker Ile-Alatau Nasjonalpark. Her besøker vi den kjente skøytebanen Medeo. Skøytebanen ligger veldig høyt, 1691 m, og i mars/april gjorde vårsola isen spesielt hurtig pga. kalkholdig vann. Banen ble bygget i 1951 etter ordre fra Josef Stalin. Det ble satt over 120 verdensrekorder på banen, blant dem av mange nordmenn. Selve dalen har vegetasjon av barskog og furuer. Middag på hotellet.

Medeo skøytebaneIle Alatau NasjonalparkPeak Talgar

Dag 6: Almaty
Dagen er disponibel på egen hånd. Muligheter for å besøke ulike museer eller gå på markeder m.m. Felles middag på kvelden på Navat restaurant.

StatsmuseetNavatFolklore, Navat

Almaty flyplassDag 7: Almaty / Riga / Værnes
Tidlig frokost og transport til flyplassen. Kl. 08.35 avreise med Air Baltic til Riga. Etter et opphold her blir det fly videre til Værnes hvor vi lander kl. 19.00.7 DAGER
13.940,-

Turnr.: 55
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Almaty tur/retur
  • 5 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 3 lunsj
  • 6 middag
  • Utflukter som beskrevet
  • Lokal guide hver dag
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.150,-
Ikke inkludert:
Tips til sjåfører og lokale guider

Utskrifsversjon:
 Katalogside: 45

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Mat og drikke
 »  » Lokal mat
Reisemåte
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
Reisemål
 » Resten av verden
 »  » Asia