Norden
Island, rundtur
SkogafossDa vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun noen timer med fly. Islendingene er stolte av vår felles arv, og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder, og isbreer ser du fra de fleste plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll. På denne turen benyttes SAS via Oslo begge veger.

Dag 1: Værnes / Keflavik - Borgarnes
Vi flyr fra Værnes kl. 08.20 via Oslo til Island, hvor vi lander på Keflavik kl. 11.05. Etter at vi har tatt plass i bussen kjører vi forbi Reykjavik og frem til Borgarfjörður, hvor vi besøker Landnåmsmuseet. Middag og overnatting på hotell i Borgarnes.

Dag 2: Borgarnes - Akureyri, Borgarfjörður og Nord Island
Etter frokost besøker vi Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde. Borgarfjörður var skueplassen for mange av de islandske sagaer. Vi besøker Reykholt, hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde og deretter Hraunfossar. Etterpå kjører vi mot Akureyri hvor landskapet skifter imellom fjellområder og frodige daler. Byen Akureyri, som er Nord-Islands hovedsted, har noen av de flotteste gamle trehus i hele landet. Akureyri ligger innerst i en av Islands lengste fjorder. Middag og overnatting på Icelandair Hotel Akureyri.

DeildartunguhverReykholtReykholt

Dag 3: Akureyri - Egilstaðir, Mývatn
Etter frokost kjører vi mot Mývatn, med en stopp ved Godafoss. Vi bruker god tid på området ved sjøen Mývatn. Naturperler som Krafla, Víti, Naturbadet og Dimmuborgir. I Naturbadet er det mulighet for et bad i et utendørs basseng. Fra Mývatn fortsetter turen mot Egilstaðir hvor det blir middag og overnatting på Gistihusið Egilstaðir.

Akureyri kirkeMývatnNaturbadet Mývatn
GodafossNaturbadetNamaskard

Dag 4: Egilstaðir - Kirkjubæjarklaustur, Østfjordene
Frokost på hotellet før vi kjører langs kysten videre på veger som ligger mellom høye fjell og fjorder. Vi besøker Petras steinsamling før vi kommer til byen Høfn. Vi fortsetter langs kysten til Jökulsárlón hvor vi tar en pause. Der har vi mulighet for en båttur blant isfjell i lagunen. Turen fortsetter til Skaftafell National Park som ligger i et frodig område, like ved Islands største isbre, Vatnajøkull. Ved Skaftafell er Island høyeste punkt, Hvannadalshnúkur, 2110 m. Vi kjører over store sand sletter til middag og overnatting på Fosshotell Núpar.

JökulsárlónJökulsárlón

Dag 5: Kirkjubæjarklaustur - Reykjavik, Sørkysten
Vi passerer byen Vik og kjører over de vulkanske sandsletter til lavaområdet Eldhraun, som er verdens største fra et enkelt utbrudd i historisk tid. Etterpå kjører vi mot Eyjafjallajökull og stopper ved Seljalandsfoss og Skógafoss. Ved Skógafoss besøker vi Islands største museum utenfor Reykjavik. Middag i Reykjavik. Overnatting i 3 netter på Centerhotel Langavegur i Reykjavik.

Sør-IslandSeljalandsfossSkógafoss

Dag 6: Reykjavik, utflukt Þhingvellir, Geysir og Gullfoss
Etter frokost kjører vi først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930 og Islands lover og regler fastsatt. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Strokkur er den største geysiren og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Videre til Gullfoss som er et av landets vakreste og mest imponerende vannfall. Middag på egen hånd i Reykjavik.

ThingvellirStrokkur, GeysirGullfoss

Dag 7: Reykjavik
Frokost på hotellet. Vi går en rundtur i sentrum av Reykjavik på formiddagen, for dem som ønsker det. Resten av dagen til egen disposisjon i Reykjavik. Vi order med transfer og bad i den Blå Lagune denne dagen for de som ønsker det.

Domkirka og AlltingetReykjavikLeiv Eriksson, Reykjavik

Dag 8: Reykjavik - Værnes
Etter en god frokost, kjører vi ut til flyplassen. Flyet har avgang kl. 11.45 til Værnes via Oslo og lander på Værnes kl. 18.30. Buss nordover fra Værnes.8 DAGER
22.960,-

Turnr.: 22
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 5 middag
  • Fly Værnes - Keflavik tur/retur
  • Bussreise som beskrevet
  • Inngang Petras Steinsamling, Skogar, Landnåmsmuseet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: 5.600,-
  • Naturbadet: Inngang og håndklede, honnør 280 NOK, voksen 410,- NOK
  • Båttur i Jøkullon, ca. 425,- NOK
  • Blå Lagune, buss, inngang, handklede og en drink ca.kr. 1.200,- (må forhåndsbestilles)

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Vår
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Norden
 »  » Island