Europa
Denne turen har gått
Sesimbra m/Lisboa, Portugal
SesimbraPå denne turen til Portugal er hovedoppholdet lagt til Sesimbra, en mindre by ved Atlanterhavet sør for Lisboa. Vi starter turen med en overnatting i Lisboa og får med oss hovedseverdighetene i Portugals hovedstad. Under oppholdet i Sesimbra blir det ulike utflukter. Vi flyr via Oslo begge veger.

Dag 1: Værnes / Oslo / Lisboa
Avreise fra Værnes på formiddagen. Vi flyr med SAS fra Værnes til Oslo og videre med TAP-Air til Lisboa. Fra flyplassen tar vi buss til sentrum av Lisboa hvor vi skal bo på hotell Zenit Lisboa.

Dag 2: Lisboa - Sesimbra
Lisboa har bevart sitt særpreg fra byens storhetstid som hovedstad i det portugisiske rike og en viktig handelsby i Europa. Byen har beholdt sin særegne historiske bebyggelse. Herfra dro Vasco da Gamme og andre sjøfarere en gang ut for å utforske resten av verden. Byen kjennetegnes av sine gamle gule trikk som smyger seg frem i trange gater. Vi får interessant informasjon fra lokalguider og vi får se byens hovedseverdigheter. Over byen ruver borgen Castelo de Sao Jorge. Byen ligger langs elva Tejo. Vest for sentrum ligger en ny bydel med et stort akvarium. I sentrum finner man byens livlige torgområde, Rossio, med uterestauranter og forretninger. På sen ettermiddag kjører vi over den store 25.april-broen som har et hengebrospenn på 1012 meter. Vi fortsetter til Sesimbra, en flott ferieby beliggende ved en bukt mot Atlanterhavet. Vi skal bo i 7 netter på utmerkede Hotel do Mar. Alle rom har balkong og havutsikt. Middag og frokost på hotellet under oppholdet.

Trikken i LisboaBelemOceanario, Lisboa
RossioLisboa

Dag 3 - 8: Sesimbra
Hotellet innbyr til fine dager iro med bading, soling m.m. Det er lagt opp til 3 interessante utflukter under oppholdet.
- Det blir en utflukt til Vila Nogueira de Azeitao. Her besøkes en gård hvor de lager ost og vi får prøvesmake. Vi spiser lunsj og etterpå blir det vinsmaking.
- Det blir en heldagsutflukt vest for Lisboa. Først blir det et opphold i byen Sintra som ligger opp i en fjellside. Her ligger det kjente kongeslottet. Byen står på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Vi fortsetter ut til klippen Cabo da Roca som er fastlandseuropas vestligste punkt. På ettermiddagen blir det et opphold i feriebyen Cascais. Det inngår lunsj under utflukten.
- Vi kjører litt inn i landet frem til Estremoz. Her blir det vinsmaking og lunsj. Videre til Évora. En lokal guide viser oss rundt i middelalderbyen.

Dag 9: Sesimbra - Lisboa / Oslo / Værnes
På formiddagen kjører vi til flyplassen i utkanten av Lisboa. Kl. 13.30 er det avreise med TAP-air til Oslo og videre med SAS til Værnes kl. 20.30.

Sesimbra sett fra borgenKappelet, borgen over SesimbraSesimbra festning
SesimbraSesimbraSesimbra
CascaisPena Palass, SintraCabo da Roca9 DAGER
13.820,-

Turnr.: 54
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Lisboa tur/retur
  • 8 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 3 lunsj
  • 8 middag
  • 2 vinprøvinger
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.950,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 46

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Periode
 » Høst
Tema
 » Historie
 » I ro (med mindre utflukter)
 » Soling
 » Vin
Reisemåte
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Sør Europa
 »  » Portugal