Europa
Denne turen har gått
Almuñécar, Costa del Tropical, Spania, buss og fly
Vi har i flere år kjørt høsttur til Costa del Tropical, langt sør i Spania. Her ligger vi i ro i 14 dager i byen Almuñécar ca. 70 km øst for Malaga. Her bor vi på Hotel Helios. Hotellet ligger like ved stranden og det er kort gangavstand inn til gamlebyen. Alle rom har egen balkong med begrenset sjøutsikt. Det er musikk på hotellet flere kvelder og det inngår frokost, lunsj og middag på hotellet under oppholdet. På denne turen blir det en fin busstur gjennom vestlige delen av Europa på tur sørover og direktefly nordover fra Malaga.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og videre til Oslo. Kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Lunsjbuffet ombord like etter avgang. Overnatting i innvendig lugar.

Dag 2: Kiel - Gladbeck
Frokost før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går langs tyske motorveger forbi Hamburg, Bremen, Osnabrück og frem til Gladbeck for middag og overnatting.

Dag 3: Gladback - Paris
Vi fortsetter gjennom Belgia og til Frankrike. Vi kjører forbi Paris for middag og overnatting sør for byen.

CognacDag 4: Paris - Cognac
Vi fortsetter langs Loiredalen som er kjent for sine mange slott som er bygd på 1100-1700 tallet. Vi ankommer Cognac på ettermiddagen. Her skal vi prøvesmake på den kjente drikken som lages i dette området. Middag og overnatting i Cognac.

Dag 5: Cognac - San Sebastian
Vi fortsetter sørover gjennom store vindistrikt rundt Bordeaux. Vi passerer grensen til Spania og det blir middag og overnatting i San Sebastian.

Dag 6: San Sebastian - Madrid
Vi kjører gjennom frodig og kupert landskap gjennom Baskerland. Vi passerer Burgos og ankommer Madrid på ettermiddagen. Vi tar en liten tur gjennom sentrum før middag og overnatting.

Dag 7: Madrid - Almuñécar
Vi kjører over La Manchas høysletter, forbi Granada og gjennom fjellkjeden Sierra Nevada. Ankommer Almuñécar på ettermiddagen. Her skal vi bo i 14 netter på Hotel Helios. Hotellet ligger fint til ved stranden og har eget svømmebasseng. Musikk på hotellet de fleste kvelder. Frokost, lunsj og middag på hotellet under oppholdet.

Dag 8 - 20: Almuñécar
Under oppholdet kan vi slappe av med bading og soling, muligheter for handling og kveldsopplevelser med Flamencodans. Flamenco er en viktig uttrykksmåte for det Andalusiske folk. Kombinasjon av gitarspill, sang og den mektige dansen blir holdt i hevd på grunn av mange festivaler og årlige arrangement.

- Utflukt Granada
En dag under oppholdet tar vi en utflukt til Granada. Vi passerer mektig natur gjennom fjellkjeden Sierra Nevada som ligger langs kysten. Granada ble grunnlagt år 400 f.Kr. og var hovedstad i det mauriske riket fra 711 til 1492. Byens arkitektur bærer preg av dette i dag. Vi besøker Alhambra, sultanens residens som består av festningen Alcazaba og palasset Alcazar. Inntil området ligger også sommerresidensen for kongen av Granada. Her er det vakre haver med springvann og kanaler.

AlhambraGranadaAlhambra

- Utflukt Gibraltar
Man kan også ta en dagsutflukt til Gibraltar, britenes lille klippe på Spanias sørspiss mot Gibraltarstredet. På turen passeres mange kjente feriebyer langs Middelhavskysten.

GibraltarEuropapunktet, Gibraltar

Dag 21: Almuñécar - Malaga - Værnes
På formiddagen kjører vi frem til flyplassen i Malaga. Kl. 14.40 tar vi Norwegians direktefly som lander på Værnes kl. 18.55.21 DAGER
17.890,-

Turnr.: 53
Avganger:
Påstigningsalternativ: 1

Prisen inkluderer:
 • Color Line Oslo - Kiel
 • 19 hotellovernattinger
 • 21 frokost
 • 14 lunsj
 • 19 middag
 • Prøvesmaking Cognac
 • Fly Malaga - Værnes
Tillegg:
 • Inngang Alhambra, kr. 500,- p.p.
 • Minibusser Gibraltar, kr. 350,- p.p.
 • Enkeltrom hotell: kr. 5.400,-
 • Singellugar: kr. 490,-
 • Utvendig lugar: kr. 225,- p.p.
Tirsdag 15.oktober har vi samme tur men med direktefly sørover til Malaga og busstur gjennom vestlige deler av Europa tilbake. Prisen er den samme.

Utskrifsversjon:
 Katalogside: 44

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Periode
 » Høst
Tema
 » I ro (med mindre utflukter)
 » Soling
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 » Fly
 »  » Fly en vei og buss motsatt
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Frankrike
 » Sør Europa
 »  » Spania