Europa
Denne turen har gått
Montenegro med Dubrovnik og Albania

BudvaLengst sør i Kroatia ligger byen Dubrovnik, en meget godt bevart middelalderby med flotte bygninger og plasser som er omkranset av en stor bymur. Etter et opphold her kjører vi til Montenegro, republikken som ble selvstendig i 2006. Vi bor i 6 netter i Budva og har interessante utflukter hvor vi også besøker Albania. Vi besøker også middelalderbyen Kotor og den gamle hovedstaden Cetinje i Montenegro. Vi benytter Norwegians direktefly mellom Værnes og Dubrovnik tur/retur.

Dag 1: Værnes - Dubrovnik
Avreise med Norwegians direktefly fra Værnes kl. 16.00 og ankomst Dubrovnik kl. 19.20. Herfra blir det busstransport til Dubrovnik for middag og overnatting på Valamar Lacroma Hotel.

DubrovnikDubrovnikDubrovnik

Dag 2: Dubrovnik - Budva
Vi forlater hotellet og kjører inn til gamlebyen av Dubrovnik. Byen er meget godt bevart fra middelalderen med en omsluttende bymur med mange tårn. Vi finner flotte plasser, bygninger og palasser som minner om en tidligere mektig bystat. På ettermiddagen fortsetter vi langs kysten sørover til Montenegro. Navnet på landet betyr svarte fjell og landskapet har høye fjell med en frodig kyststripe. Vi tar ferje over Kotorbukta og ankommer Budva. Her skal vi bo i 6 netter på utmerkede Hotel Fagus.

BudvaBudvaBudva

Dag 3: Budva, i ro
Dagen tilbringes i ro. Man kan slappe av med bading eller handling eller ta en tur inn til Budva som har en fin gammelby.

Dag 4: Budva, utflukt Cetinje
Det blir en halvdagsutflukt til den gamle hovedstaden Cetinje som ligger ganske høyt i et fjellområde. Vi får en omvisning og lunsj før retur til Budva. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 5: Budva, utflukt Albania
Fra Budva er det ikke langt til grensa til Albania. Vi tar en heldagsutflukt med lokal guide. Albania hadde tidligere et strengt kommunistisk styre under Enver Hoxha og landet var i prinsippet lukket for utlendinger. I 1991 ble landets kommunistiske styresett avviklet og republikken Albania ble etablert. Landet står overfor store utfordringer før levestandarden kommer opp på europeisk nivå.

Bunker, AlbaniaMoskeen i Skadar, AlbaniaGågaten i Skadar

Dag 6 - 7: Budva, i ro
Dagen til egen disposisjon.

Dag 8: Budva - Kotor - Dubrovnik / Værnes
Vi forlater Budva og kjører frem til Kotor, middelalderbyen som ligger innerst i Kotorbukta. Vi får en omvisning i byen som ligger nedenfor høye fjell. Videre besøkes øyen «Lady of the Rock» utenfor Perast, før vi kjører til flyplassen ved Dubrovnik. Norwegians direktefly til Værnes har avgang kl. 21.10 og ankomst kl. 00.30.

KotorKotorKotor
8 DAGER
10.560,-

Turnr.: 47
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Dubrovnik tur/retur
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 2 lunsj
  • 7 middag
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr 2.150,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Høst
Tema
 » Historie
 » Natur
 » I ro (med mindre utflukter)
 » Soling
Reisemåte
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Sør Europa
 »  » Kroatia
 »  » Montenegro
 »  » Albania