Norden
Denne turen har gått
Færøyene, fly tur/retur
Færøyene ligger midt mellom Norge og Island sentralt i Golfstrømmen. Den gjør at klimaet blir ganske mildt, men været skifter raskt fra solskinn til dis og regnbyger. Færøyene er en selvstyrt del av Danmark, men de er ikke medlem av EU. Det bor omtrent 50.000 innbyggere på de ulike øyene, mens 1/3 bor i hovedstaden Torshavn. Språket på Færøyene er færøysk som har sine røtter i det oldnordiske språket, men de fleste forstår alle de nordiske språk. Under reisen benyttes SAS via København begge veger.

Dag 1: Værnes / København / Vágar - Torshavn
Avreise fra Værnes kl. 14.00. Turen går om København og til flyplassen Vágar på Færøyene kl. 18.00. Herfra er det ca. 1 time kjøring frem til Torshavn hvor vi skal bo i 4 netter på Hotel Forøyar som ligger litt ovenfor byen.

Tinganes, TorshavnTinganes, TorshavnKlaksvik

Dag 2 - 4: Færøyene
Vi har 3 hele dager disponible. Vi tar en byrundtur i Torshavn og besøker Nordens Hus, et nybygd kulturhus og den gamle bebyggelsen på Tinganes. Videre besøkes museet på Kirkjubøur med ruiner fra norrøn tid. Her finner vi en 900 år gammel røykestue, Olavskirka og ruinene fra Magnus katedral, det største bygningsverket fra middelalderen. Vi kjører fra Streymøy til Eusturøy. Her besøkes Gjógv på nordsiden av øya, samt den flotte Gótu kirke. Vi tar også en underjordisk tunnel til Færøyenes nest største by Klaksvik på Nordøyor.
En dag kjører vi til Vestmanna og tar en båttur mellom klipper og grotter på vestsiden av Streymoy.
Det milde klimaet og det næringsrike havet gjør at det vrimler av store fugleflokker på de mange klippene. De rike fiskefeltene i havet er jo også grunnlaget for all næringsvirksomhet på øyene.

Dag 5: Torshavn - Vágar / København / Værnes
På formiddagen kjører vi ut til flyplassen på Vágar. Kl. 13.05 avreise med fly til København og videre til Værnes kl. 18.00.

VestmannaGjogvGøtu kirke
Torshavn
Utsikt fra Slettaratinður5 DAGER
12.800,-

Turnr.: 25
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - København - Færøyene tur/retur
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 4 middag
  • Diverse utflukter ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr 2.000,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 19

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Norden
 »  » Færøyene