Norden
Denne turen har gått
Island, rundtur

SkogafossDa vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun noen timer med fly. Islendingene er stolte av vår felles arv, og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder, og isbreer ser du fra de fleste plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll. På denne turen benyttes SAS via Oslo begge veger.

Dag 1: Værnes / Keflavik - Borgarnes
Vi flyr med SAS via Oslo fra Værnes kl. 08.20 og lander på Island kl. 11.05. Etter at vi har tatt plass i bussen kjører vi frem til Den Blå Lagune hvor det er muligheter for et bad i de varme kildene. Etterpå forbi Reykjavik og frem til Borgarnes for middag og overnatting på Hotel Borgarnes.

Dag 2: Borgarnes - Akureyri, Borgarfjörður og Nord Island
Etter frokost besøker vi Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde. Borgarfjörður var skueplassen for mange av de islandske sagaer. Vi besøker Reykholt, hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde. Etterpå kjører vi mot Akureyri hvor landskapet skifter imellom fjellområder og frodige daler. Byen Akureyri, som er Nord-Islands hovedsted, har noen av de flotteste gamle trehus i hele landet.  Akureyri ligger innerst i en av Islands lengste fjorder. Middag og overnatting på Hotel Kjarnalundur.

DeildartunguhverReykholtReykholt

Dag 3: Akureyri - Breiðdalsvík, Mývatn
Etter frokost kjører vi mot Mývatn, med en stopp ved Godafoss Vi bruker god tid på området ved sjøen Mývatn. Naturperler som Krafla, Víti, Naturbadet og Dimmuborgir. Fra Mývatn fortsetter turen mot Egilstaðir. Middag og overnatting på Hótell Bláfell i Breiðdalsvík.

Akureyri kirkeMývatnNaturbadet Mývatn
GodafossNaturbadetNamaskard

Dag 4: Breiðdalsvík - Kirkjubæjarklaustur, Østfjordene
Frokost på hotellet før vi kjører langs kysten videre på veger som ligger mellom høye fjell og fjorder. Vi besøker Petras steinsamling før vi kommer til byen Høfn. Vi fortsetter langs kysten til Jökulsárlón hvor vi tar en pause. Turen fortsetter til Skaftafell National Park som ligger i et frodig område, like ved Islands største isbre, Vatnajøkull. Ved Skaftafell er Island høyeste punkt, Hvannadalshnúkur, 2110 m. Vi kjører til Kirkjubæjarklaustur, hvor det var et kloster på 1200 tallet. Middag og overnatting på Icelandair Hotels Klaustur i Kirkjubæjarklaustur.

JökulsárlónJökulsárlón

Dag 5: Kirkjubæjarklaustur - Reykjavik, Sørkysten
Vi passerer byen Vik og kjører over de vulkanske sandsletter til lavaområdet Eldhraun, som er verdens største fra et enkelt utbrudd i historisk tid. Etterpå kjører vi mot Eyjafjallajökull og stopper ved Seljalandsfoss og Skógafoss. Ved Skógafoss besøker vi Islands største museum utenfor Reykjavik. Middag i Reykjavik. Overnatting 3 netter på Centerhotel Midgardur i Reykjavik.

Sør-IslandSeljalandsfossSkógafoss

Dag 6: Reykjavik, utflukt Þhingvellir, Geysir og Gullfoss
Etter frokost kjører vi først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930 og Islands lover og regler fastsatt. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Strokkur er den største geysiren og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Videre til Gullfoss som er et av landets vakreste og mest imponerende vannfall. Middag i Reykjavik

ThingvellirStrokkur, GeysirGullfoss

Dag 7: Reykjavik
Dagen er til egen disposisjon i Reykjavik. Reiselederen ordner med en tur til fots i sentrum for å se hovedattraksjonene i Reykjavik. Middag på restaurant i Reykjavik.

Domkirka og AlltingetReykjavikLeiv Eriksson, Reykjavik

Dag 8: Reykjavik - Værnes
Etter en god frokost, kjører vi ut til flyplassen. Flyet har avgang kl. 11.45 til Værnes via Oslo og lander på Værnes kl. 18.30.
8 DAGER
19.400,-

Turnr.: 23
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 7 middag
  • Fly Værnes - Keflavik tur/retur
  • Bussreise som beskrevet
  • Inngang Petras Steinsamling, Skogar, museet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 5.900,-
  • Naturbadet: Inngang og håndklede, honnør ca. 285 NOK, voksen ca. 450,- NOK
  • Båttur i Jøkullon, ca. 425 NOK
  • Blå Lagune, inngang og handklede kr. 530,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Fly
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Norden
 »  » Island