Europa
Denne turen har gått
Beatles Liverpool, Lake District og Yorkshire

Hvem vil ikke få langs Penny Lane i Liverpool, besøke sjødistriktet eller vite mer om York's vikingehistorie? Turen starter med SAS sitt formiddagsfly til Manchester. Byen er kjent for at den industrielle revolusjon startet her og at byen har 2 relativt kjente fotballag. Vi fortsetter vestover til Liverpool, Beatles hjemby. Vi får en guidet rundtur hvor vi får høre Beatles historie og besøke plassene hvor de først opptrådte. Vi går langs Penny Lane og besøker Cavern Club. Vi besøker Albert Dock med The Beatles Story.

Etter 2 netter i Liverpool fortsetter vi nordover til Lake District. Området er idag nasjonalpark og her ligger Englands høyeste punkt på nesten 1.000 m.o.h. Vi tar en båttur på Englands største innsjø Windermere. Vi fortsetter østover til Yorkshire og vi skal bo i Leeds i 3 netter.

Det blir utflukt til York. Byen ble grunnlagt av romerne og har mange historiske minnesmerker med ringmurer og middelaldergaten The Shambles. Byen er også kjent for sin store katedral. Vi besøker Jorvik Viking Center som viser byens historie tilbake til vikingtida.

Vi tar også en tur til nasjonalparken Yorkshire Dales og North York Moors nasjonalpark. Her finner vi store lyngheier og her ligger Goathland kjent som Aidensfield i TV-serien Heartbeat. Vi besøker også den gamle kurbyen Harrogate. På turens siste dag tar vi SAS sitt ettermiddagsfly fra Manchester via Oslo til Værnes.

«John Lennon» utenfor Cavern ClubThe BeatlesA591 i Lake District
«Aidensfield»York
(fra 2006, når enda ferjene gikk mellom Norge og England)Coppergate shopping, YorkYork6 DAGER
11.200,-

Turnr.: 56
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Manchester tur/retur
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 5 middag
  • Utflukter med innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.400,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Turkalender
55Skottland med Military Tattoo i Edinburgh
56Beatles Liverpool, Lake District og Yorkshire
57Salou, Spania
58Andalucia med Granada, Sevilla og Malaga