Fly tur/retur
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Malta
VallettaDen vakre Middelhavsøya Malta ligger sør for Sicilia i Italia og øst for Tunisia. Øya har over 6000-årig historie og mange minnesmerker fra forhistorisk tid. Den har blitt bebodd av ulike folkegrupper og tilhørt både det romerske- og gresktyrkiske riket. Også araberne har erobret øya. Malta er idag en republikk og har ca. 420.000 innbyggere. Øygruppen består av seks øyer hvorav de 3 største, Malta, Gozo og Comino er bebodd.
Dag 1: Værnes - Malta
Ankomst Malta på ettermiddagen og busstransport frem til San Antonio Hotel og Spa i St. Pauls Bay på nordsiden av øya. Her skal vi bo i 7 netter, frokost og middag på hotellet. Det blir tid til soling og avslapning. Øya har krystallklart vann, men få sandstrender. Mange muligheter for shopping i hovedstaden Valletta. Det inngår også flere utflukter under oppholdet.
Hotel San AntonioSeashells Resort at Suncrest, QawraSeashells Resort at Suncrest, Qawra
- Heldagsutflukt i Valletta med lunsj
En lokalguide vil vise oss severdigheter i Maltas hovedstad Valletta. Byen deles i to av den lange shoppinggaten Republic Street. Valletta har en stor naturhavn og ligger på en stor klippehalvøy og omgies av en 400 år gammel bymur. Vi ser på kirke, palasser og teater som er en av de eldste i Europa. Fra hagenbygget Barracca har vi fin utsikt utover byen og hele Malta.
- Heldagsutflukt til øya Gozo med lunsj
Vi tar ferje over til den grønne og berglendte øya Gozo. Her lever de fleste av jordbruk og fiske. Vi besøker byen Victoria med sin store borg hvor lokalbefolkningen søkte tilflukt når piratene besøkte øya. Vi besøker også badebyen Marsalforn og fiskebyen Mgarr.
- Heldagsutflukt til Mdina og Rabat med lunsj
Vi besøker den gamle hovedstaden Mdina som er omgitt av arabiske forsvarsmurer, trange gater og bygninger fra middelalderen. Den største severdigheten er St. Pauls katedral med kunstskatter og tvillingtårn. Like ved ligger byen Rabat med mange minnesmerker fra romertiden. Utflukten avsluttes med besøk i Maltas høyeste beliggende by Dingli. Fra klippene som rager 250 meter opp har vi fin utsikt.
- Heldagstur til Tarxien og Marsaxlokk med lunsj
På turen besøkes Tarxien hvor vi ser på et gammelt steinaldertempel fra tiden 3.000 - 1.400 f.Kr. Etter lunsj kommer vi  til Marsaxlokk med Maltas største fiskeflåte. I havnene ser vi på de tradisjonelle maltabåtene, Luzzuz. På turen tilbake langs vestkysten blir det muligheter for å ta en båttur inn i Maltas «blå grotte».
Dag 8: Malta - Værnes
Vi kjører ut til flyplassen og flyr tilbake til Værnes via Amsterdam.


8 DAGER
12.900,-

Turnr.: 58
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Malta tur/retur
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 4 lunsj
  • 7 middag inkl. drikke
  • Utflukter som beskrevet med lokal guide
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.390,-
  • Rom med havutsikt: kr. 550,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 53

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700