Europa
Denne turen har gått
Gdansk - Sopot
GdanskByen Gdansk har en fin gammelby med den imponerende Mariakirken, Westerplatte, der de første skuddene i 2.verdenskrig falt og skipsverftet i Gdansk, der de streikende arbeiderne dannet Solidaritet som førte til kommunismens fall i denne delen av verden.
Byen Sopot er et populært kursted med vakre sandstrender og Europas lengste trepir. Vi besøker også ridderborgen Malbork. Vi benytter Stena Line Karlskrona - Gdynia tur/retur.

Dag 1: Trøndelag - Falun
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Vi kjører frem til Alvdal hvor det blir et opphold. Videre til Drevsjø og vi passerer grensa til Sverige. Vi kjører Kopparleden frem til Falun og overnatting på Scandic Lugnet Hotel.
Dag 2: Falun - Karlskrona / Gdynia
På formiddagen kjører vi forbi Borlänge, Ørebro og langs Sveriges østkyst forbi Kalmar og frem til Karlskrona. Avreise med Stena Lines ferje til Gdynia kl. 21.00. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 3: Gdynia - Gdansk - Sopot
Frokost før ankomst Gdynia kl. 09.00. Vi møter en lokalguide i Gdansk som tar oss med på en tur til fots i gamlebyen. Byens sentrum ble nesten fullstendig ødelagt under 2.verdenskrig, men sentrum er gjenoppbygd bit for bit. Byen tilhørte hansaforbundet og byens torg viser dette med vakre bygningsfasader og forgylte statuer på takene som omgir markedsplassen. Her finner vi også den store imponerende Mariakirken. Ved det store Leninverftet startet bevegelsen Solidaritet ledet av Lech Wałęsa. Denne bevegelsen medførte starten på kommunismens fall i Europa. Vi besøker museet "Vegen til Frihet" før vi kjører til feriebyen Sopot. Byen er senter for avslapping og underholdning i sommerhalvåret. Her skal vi bo i 2 netter på hotell ved stranden.
Gdansk
Dag 4: Sopot
Vi tilbringer dagen i ro i Sopot. Hovedgaten heter Monte Cassino og her myldrer folkelivet. Langs den fine stranden ligger flere kurhotell og her ligger også Europas lengste trepir på 511,5 meter.
Krzwy Domek, SopotSopotSopot
Dag 5: Sopot - Malbork - Gdynia / Karlskrona
Avreise fra hotellet på formiddagen. Vi kjører ca 1 1/2 time sørover til byen Malbork. Her besøkes verdens største mursteinslott og et av verdens største gotiske byggverk. Slottet befinner seg på UNESCO`s liste over verdens kulturarv. Slottet tilhørte ridder av Den Tyske Orden og ble oppført i tidlig middelalder. Vi får en omvisning og spiser lunsj i slottets restaurant, Gothic Cafe.
Vi kjører tilbake til Gdansk for et opphold på ettermiddagen før vi kjører til Gdynia. Stena Line`s ferje til Karlskrona har avgang kl 21.00. Overnatting i utvendige lugarer.
MalborkMalborkMalbork
Dag 6: Karlskrona - Arvika
Frokost ombord før ankomst Karlskrona. Vi kjører gjennom Småland forbi Jönköping og Karlstad ved Väneren. Videre til Arvika for overnatting.
Dag 7: Arvika - Trøndelag
Vi passerer grensa til Norge og kjører forbi Kongsvinger og frem til Elverum. Videre nordover Østerdalen og turens siste middag på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.


7 DAGER
9.760,-

Turnr.: 30
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Stena Line Karlskrona - Gdynia tur/retur
  • 4 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 1 lunsj
  • 6 middag
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.300,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 26

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700