Norden
Denne turen har gått
Island
VestmannaeyjarDa vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun noen timer med fly. Islendingene er stolt av vår felles arv og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder og isbreer ser du fra de flest plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll.
På denne turen besøker vi Reykjavik, Borgarfjörður, Gullfoss, Thingvellir og Geysir. Det blir og mulighet for en tur til Vestmannaeyjar.

Dag 1: Trøndelag - Reykholt
Tidlig avreise med SAS fra Værnes til Gardermoen. Videre med SAS kl. 10.30 til Island. Vi lander på flyplassen Keflavik utenfor Reykjavik kl. 11.20 (NB! 2 timers tidsforskjell). Om ettermiddagen blir det besøk i den kjente "Blå Lagune" for et varmt og mineralrikt bad. Etterpå kjører vi gjennom Reykjavik langs Hvalfjörður og videre frem til Reykholt hvor det blir middag og overnatting.
Blå LaguneBlå LaguneKirka på Reykholt
Dag 2: Borgarfjörður - Reykjavik
Etter en god frokost besøker vi Reykholt hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde og får nærmere orientering om hans liv og beretninger. Etterpå kjører vi til Hraunfossar for å se på Deildartunguhver, Europas største varmtvannskilde. Vi tar en stopp i Borgarnes før turen går tilbake mot Reykjavik. Ettermiddagen benyttes til en byrundtur i Reykjavik og vi besøker både den gamle og nye bydel. Vi besøker sagamuseet, den store Hallgrimskirken m.m. Byen har også et severdig Rådhus. Middag og overnatting i Reykjavik.
ReykholtReykjavikLeiv Erikson, Reykjavik
Dag 3: Reykjavik
Denne dagen er fri til å utforske Reykjavik på egen hånd. For de som ønsker det kan det arrangeres en utflukt til Vestmannaeyjar. Er været bra tar vi ferje ut til Vestmannaeyjar. Der kan vi ta en rundtur med buss på Hemaøy. Vi kjører gjennom byen, besøker Herjólfsdalur og vulkanen Eldfjell.
EidfjellVestmannaeyjarHerjólfsdalur
StrokkurDag 4: 'Den gyldne sirkel' Thingvellir, Gullfoss og Geysir
Denne dagen blir det en heldagsutflukt på en av de klassiske rundturene "Den gyldne sirkel". Vi drar først til nasjonalparken Thingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt. I nasjonalparken besøkes klippen Løgberg. Vi spiser lunsj ved Gullfoss før vi går ned til fossen som er at landets vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Her spruter det varmt vann fra mange geysirer, hvorav Strokkur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Etterpå besøkes et gammelt bispesete, Skålholt. Middag og overnatting i Reykjavik.
ThingvellirGullfossSkålholt kirke
Dag 5: Reykjavik - Trøndelag
På formiddagen kjører vi ut til flyplassen. Her har Norwegian avreise kl. 11.00. Returen går via Bergen og retur til Værnes kl. 18.10.


5 DAGER
12.850,-

Turnr.: 24
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 2 lunsj
  • 4 middag
  • Fly Værnes - Gardermoen - Keflavik tur/retur
  • Utflukter og innganger ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom kr. 2.800,-
  • Utflukt Vestmannaeyjar: kr. 1.860,-
  • Inngang Blå Lagune: kr. 450,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 21

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700