Cruise
Denne turen har gått
Elvecruise på Donau

Donau er den nest lengste elven i Europa og går fra Tyskland og frem til Svartehavet. Den går gjennom skiftende landskap, men vi har valgt den strekningen hvor vi har det flotteste landskapet kombinert med interessante plasser å besøke, strekningen fra Passau til Budapest. På et elvecruise kan man i god tid nyte omgivelsene man «flyter» sakte forbi. God mat og underholdning ombord hører selvsagt med. I tillegg til elvecruiset inngår en interessant busstur sørover og nordover. Vi benytter Color Line Oslo - Kiel tur/retur.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Avreise fra Trøndelag tidlig på morgenen. Frokost på Alvdal og avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel kl 14.00. Middag ombord og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.
Dag 2: Kiel - Schweinfurt
Frokost før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går forbi Hamburg, Hannover, Kassel og frem til Schweinfurt for overnatting på Mercure Hotel Maininsel.
MS La BohemeDag 3: Schweinfurt - Passau
På formiddagen kjører vi forbi Nürnberg, Regensburg og ankommer grensebyen Passau på ettermiddagen. Vi får tid til å se oss omkring i byen med fine barokkbygninger og trivelige smågater før vi går ombord i båten MS La Boheme fra Croisi Europe. I cruiset inngår helpensjon og det er underholdning ombord hver kveld. Rederiet er fransk, men språket ombord er engelsk. Båten har et rommelig soldekk hvor man kan sitte å nyte naturen og stedene man «flyter» forbi. Vi har utvendige lugarer ombord og alle lugarer har aircondition. Etter at vi har fått tildelt våre lugarer samles vi til middag ombord. Vi skal være ombord i 5 netter på strekningen fra Passau til Budapest.
Stift MelkDürnsternBelevedereslottet, Wien
Dag 4 - 7: Ombord
På vegen mot Wien kan vi besøke det imponerende klosteret i Melk, bygd i barokkstil. I dette benediktinerklosteret har munker levd og arbeidet i over 900 år. Etterpå kommer vi gjennom det vakre landskapet Wachau med vinranker langs åssidene fra Donau. Vi tar et opphold i byen Dürnstein. I den Østerriske hovedstaden Wien ligger vi en kveld og en hel dag. Vi kan se på byens mange slott, kirker og kjente bygninger. På veien videre østover blir det også et opphold i byen Esztergom, Ungarns tidligere hovedstad. I 2 netter ligger båten ved kai i Budapest. Den ungarske hovedstaden er kjent for sine store badehus, her finnes det kongelige slott og på Gellerthøyden ligger festningen Citadella og Frihetsmonumentet. Det er også gode muligheter for handling og et besøk i den store torghallen er en opplevelse.
Middag ombordTorghallen i BudapestParlamentet i Budapest
BratislavaDag 8: Budapest - Praha
Etter frokost går vi i land og starter turen nordover. Vi kjører til Slovakia og tar et opphold i Bratislava. Videre mot Tsjekkia og Brno før vi ankommer Praha på ettermiddagen. Her blir det middag og overnatting på Jurys Inn Prague Hotel.
Maritim ProArteDag 9: Praha - Berlin
På formiddagen kjører vi frem til Dresden i Tyskland. Her blir det et opphold for å se på de mange praktfulle bygninger som er restaurert etter krigen. På ettermiddagen frem til Berlin for middag og overnatting på Abba Berlin Hotel i sentrum.
Dag 10: Berlin - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel. Kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag ombord og overnatting i utvendig dobbeltlugar.
Dag 11: Oslo - Trøndelag
Ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal, og retur til Trøndelag på kvelden.



11 DAGER
16.750,-

Turnr.: 60
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 11 frokost
  • 4 lunsj
  • 11 middag
  • Color Line Oslo-Kiel tur/retur
  • Donaucruise 5 døgn med utvendig lugar
  • Utflukt Stift Melk, Wien og Budapest
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 890,-
  • Singellugar cruise: kr. 1.810,-
  • Lugar Øvre dekk: kr. 855,- p.p.

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700