Europa
Denne turen har gått
Dubrovnik, Mostar, Montenegro og Albania

Lengst sør i Kroatia ligger byen Dubrovnik, en meget godt bevart middelalderby med flotte bygninger, plasser som er omkranset av en stor bymur. Vi ligger her i 4 netter før vi kjører til Bosnia Herzegovina. Her besøkes byen Mostar. Byen har en gammel fin bydel hvor den kjente broen bandt sammen bydelene. Den ble ødelagt på slutten av krigen på 90-tallet, men er nå bygd opp igjen. Vi fortsetter til Montenegro, republikken som ble selvstendig i 2006. Vi bor i 4 netter i Budva og har interessante utflukter hvor vi også besøker Albania. Vi besøker også middelalderbyen Kotor og den gamle hovedstaden Cetinje i Montenegro. Vi benytter Norwegians direktefly mellom Værnes og Dubrovnik tur/retur.
Dag 1: Værnes - Dubrovnik
Avreise med Norwegians direktefly fra Værnes kl. 15.50 og ankomst Dubrovnik kl. 19.20. Herfra blir det busstransport til Hotel Uvala som ligger mot sjøen vest for gamlebyen. Her blir det overnatting i 4 netter. Noe sen middag på hotellet.
DubrovnikDubrovnikDubrovnik
Dag 2: Dubrovnik
En lokal guide vil vise oss gamlebyen i Dubrovnik. Det er en meget godt bevart middelalderby med en omsluttende bymur med mange tårn. Vi finner flotte plasser, bygninger og palasser som minner om en tidligere mektig bystat. Ettermiddagen disponibel på egen hånd. Middag på hotellet.
Dag 3: Dubrovnik, utflukt Elafitiøyene
Denne dagen blir det en utflukt med båt til Elafitiøyene utenfor Dubrovnik. Under båtturen serveres lunsj ombord. Middag på hotellet.
Lopud Dia (en av Elafitiøyene)Lopud Dia (en av Elafitiøyene)Otok Daksa (en av Elafitiøyene)
Dag 4: Dubrovnik
Dagen til egen disposisjon. Man kan benytte hotellets fasiliteter med basseng, besøke stranden eller kanskje noen har behov for mere handling. Middag på hotellet om kvelden.
Stari Most, MostarDag 5: Dubrovnik - Mostar
Vi kjører nordover langs kysten før vi ankommer Bosnia-Hercegovina. Vi fortsetter inn i landet og kjører fram til Mostar. Byen er delt i 2 av elva Neretva. Byen er kjent for sin høye bro Stari Most som forbinder de 2 delene. Broen er gjenoppbygget etter at den ble ødelagt av kroatiske styrker på slutten av krigen på 90-tallet. På hver side av broen ligger gamle bydeler med trange gater, mange små forretninger og spiseplasser. Middag på restaurant og overnatting på hotell.
Dag 6: Mostar - Budva
Vi fortsetter sørover gjennom kupert landskap til Trebinje og over fjellområde før ankomst Montenegro. Navnet betyr svarte fjell og landskapet har høye fjell med en frodig kyststripe. Vi tar ferje over Kotorbukta og ankommer Budva på ettermiddagen. Her skal vi bo i 4 netter på Hotel The Queen of Montenegro. Hotellet ligger litt sør for gamlebyen i Budva. Hotellet har egen spaavdeling og fin sandstrand som innbyr til bading og soling.
Dag 7: Budva, utflukt Cetinje
Det blir en halvdagsutflukt til den gamle hovedstaden Cetinje som ligger ganske høyt i et fjellområde. Vi får en omvisning og lunsj før retur til Budva. Ettermiddagen til fri disposisjon.
Dag 8: Budva, utflukt Albania
Fra Budva er det ikke langt til grensa til Albania. Vi tar en heldagsutflukt med lokal guide. Albania hadde tidligere et strengt kommunistisk styre under Enver Hoxha og landet var i prinsippet lukket for utlendinger. I 1991 ble landets kommunistiske styresett avviklet og republikken Albania ble etablert. Landet står overfor store utfordringer før levestandarden har kommet opp på europeisk nivå.
Dag 9: Budva, i ro
Dagen tilbringes i ro i Budva. Avslapping, bading eller handling m.m.
Dag 10: Budva - Cavtat
Vi forlater Budva og kjører frem til Kotor, middelalderbyen som ligger innerst i Kotorbukta. Byen er omgitt av en stor bymur som går langt opp i fjellsiden for å beskytte byen. Vi fortsetter til byen Herceg Novi, vennskapsbyen til Levanger, før vi kjører tilbake til Kroatia. Det blir middag og overnatting på Hotels Plat som ligger i Cavtat ved flyplassen.
Dag 11: Dubrovnik - Værnes
Vi tar Norwegians direktefly fra flyplassen i Dubrovnik kl 11.00 og lander på Værnes kl 14.30.



11 DAGER
12.660,-

Turnr.: 52
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Dubrovnik tur/retur
  • 10 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 2 lunsj
  • 10 middag
  • utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 3.020,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700