Europa
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Normandie
Normandie er mest kjent for D-dagen i 1944 og mange krigsminner. Men denne delen av Frankrike har mere interessant å by på for turister. Området er kjent for sin gode drikk, Calvados, og gode oster. Videre er det store teppet i Bayeux meget kjent og klosteret Mont St. Michel. Vi bor i Caen under oppholdet og har interessante utflukter. Vi benytter Color Line Oslo - Kiel tur/retur.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og avreise med Color Line fra Oslo til Kiel kl. 14.00. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Leverkusen
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Vi kjører forbi Hamburg, Bremen, Osnabrück og frem til Leverkusen ved Köln for overnatting.
Dag 3: Leverkusen - Caen
Vi fortsetter til Belgia og kjører sør for Brussel. Vi passerer grensa til Frankrike og kjører forbi Rossen før ankomst Caen på  sen ettermiddag. Her skal vi bo i 4 netter på Hotel Mercure Caen Centre.
Dag 4 - 6: Caen, ulike utflukter
Fra Caen tar vi ulike utflukter i Normandie. Vi skal selvsagt ha med oss Fredsmuseet Memorial de Caen og Arromanches 360 med informasjon om D-dagen 6.6.1944. Vi kjører også langs kysten hvor landgangen foregikk og får se ulike krigskirkegårder.
Omaha Beach, amerikansk krigskirkegård med 9386 gravstøtter

Vi besøker også byen Bayeux som er kjent for sitt store teppe. Det er over 70 meter langt og beskriver slaget ved Hastings i 1066 og hvordan William Erobreren ble konge i England.
Vi tar også en utflukt til det store gotiske klosteret Mont St. Michel. Klosteret historie går tilbake til 700-tallet og er på Unescos verdensarvliste.
Starten av Bayeux teppetMont St. MichelKlosteret Mont St. Michel

Normandie er også kjent for Calvados, brennevin laget av epler som blir lagret på eikefat. Pga. lavt sukkerinnhold i epler blir alkoholstyrken 5 - 6%. Området er også kjent for gode oster. Vi besøker Distillerie Busnel i Cormeilles og prøvesmaker Calvados og oster.
Distillerie BusnelCalvados, Distillerie BusnelDistillerie Busnel
Dag 7: Caen - Brussel
Vi forlater Caen og kjører østover til Belgia og Brussel. Byen er kjent for sitt fine torg omgitt av flotte bygninger og den lille statuen «Manneken Pis». Middag og overnatting på Thon Hotel.
Manneke Pis, BrusselGrand PlaceEU Parlamentet
Dag 8: Brussel - Bremen
Vi fortsetter til Tyskland og kjører nordover til Bremen hvor det blir middag og overnatting på Radisson Blu Hotel. Hotellet ligger meget sentralt ved byens rådhus.
Dag 9: Bremen - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Line til Oslo. Lunsjbuffet etter avgang. Underholdning, musikk og hygge utover kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
12.480,-

Turnr.: 42
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 1 lunsj
  • 9 middag
  • Color Line Oslo - Kiel t/r
  • Utflukter med inngang som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.450,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 38

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700