Europa
Denne turen har gått
Dresden - Krakow
Denne turen går med buss på utreise og Norwegians direktefly tilbake fra Krakow til Værnes. På turen besøkes først Dresden hvor mange store praktbygg imponerer. Vi kjører så over til Polen og frem til den gamle hovedstad Krakow med interessante besøk.
Dag 1: Trondheim - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trondheim. Vi kjører frem til Alvdal hvor det blir frokost. Videre sørover Østerdalen til Oslo og Color Lines ferje til Kiel kl. 14.00. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Dresden
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går forbi Berlin og frem til Dresden. Her blir det overnatting i 2 netter på InterCity Hotel i sentrum. Middag på hotellet.
Dag 4: Dresden
En lokalguide vil vise oss rundt i byen. Byen ble veldig ødelagt under siste krig. Men mange flotte bygg og kirker har blitt restaurert og fremstår idag med all sin prakt. Ettermiddagen til egen disposisjon.
Slottet i DresdenDresdenFrauenkirche, Dresden
Dag 4: Dresden - Krakow
Turen går østover og inn i Polen. Vi kjører forbi Wrocław, Katowice og frem til byen Oświęcim hvor konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau lå. Vi besøker minnesmerket og museet. På sen ettermiddag ankommer vi Krakow den tidligere kongehovedstaden. Byen er kjent for sin fine arkitektur og store torg med sin store torghall. Det gamle kongeslottet ruver over byen. Vi skal bo i 3 netter på Hotel Wyspianski som ligger nært gamlebyen. Middag på hotellet om kvelden.
Dag 5: Krakow
En lokal guide vil vise oss rundt i det gamle bysentrum med et av Europas største torg i middelalderen. Etterpå tar vi en tur ut til Wieliczka saltgruve sørøst for sentrum. Gruven er over 700 år og de polske gruvearbeiderne har bygd en fin underjordisk verden med skulpturer, kirke m.m. Vi går ned i gruven og tar heis opp.
KrakowSalgshallen, Krakow
Dag 6: Krakow
Dagen er disponibel på egen hånd. Mange muligheter for å gjøre en god handel i byens mange mindre forretninger og marked. Felles middag på restaurant i gamlebyen.
Dag 7: Krakow - Værnes
På formiddagen kjører vi til flyplassen og kl. 13.15 er det avreise med Norwegians første direktefly til Værnes. Ankomst Værnes kl. 15.40.


7 DAGER
7.920,-

Turnr.: 33
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 4 middag
  • Color Line Oslo - Kiel
  • Fly Krakow - Værnes
  • Lokal guide i Dresden, Auschwitz, Krakow og inngang Wieliczka
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 800,-
  • Singellugar kr. 400,-
  • Lugar med vindu kr. 200,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 29

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700