Norden
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Island
IslandDa vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun noen timer med fly. Islendingene er stolt av vår felles arv og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder og isbreer ser du fra de flest plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse. På denne turen besøker vi Reykjavik, Borgarfjörður, Gullfoss, Thingvellir og Geysir. Det blir også en tur til Vestmannaeyjar.
Dag 1: Værnes - Keflavik - Selfoss
Avreise fra Værnes kl. 08.30. Flybytte på Gardermoen før ankomst Keflavik flyplass helt vest på Island kl. 11.25 (2 timers tidsforskjell). Der venter vår buss som kjører oss langs Reykjaneshalvøya på sørsiden av øya til Selfoss. Her blir det overnatting i 2 netter på Selfoss hotell. Middag på hotellet.
Dag 2: Vestmannaeyjar / Sørkysten
Frokost på hotellet. Været bestemmer programmet denne dagen. Er været bra tar vi ferje ut til Vestmannaeyjar. Der kan vi ta rundtur med buss på Heimaey. Vi kjører gjennom byen, besøker Herjólfsdalur og vulkanen Eldfell, som hadde utbrudd i 1973. Det blir og mulighet for en båttur rundt Heimaey.
Vulkanen EldfellVestmannaeyjarHerjólfsdalur

Alternativt kan vi besøke museet i Skogar som er det største utenfor Reykjavik. Vi stopper ved Seljalandsfoss og Reynisfjæra. Etterpå kjøer vi til Hvolsvöllur og besøker Njålsmuseet som viser oss historien fra Njålssagaen. Middag på hotellet.
SeljalandsfossSeljalandsfossSkogar
Dag 3: Selfoss - Geysir - Gullfoss - Reykjavik
Etter frokost kjører vi til Thingvellir hvor Alltinget vart etablert i år 930. Videre til Geysir hvor Strokkur spruter opp damp hvert 5. - 10. minutt. Vi besøker også Gullfoss som er en av de fineste fossene på Island. På ettermiddagen får vi en hesteoppvisning og drivhusbesøk på gården Friðheimar.
På ettermiddagen kjører vi til Reykjavik hvor vi skal bo på Radisson Blu Saga Hotel i 4 netter. Middag på hotellet.
FriðheimarGullfossGeysir
Dag 4: Reykjavik
Etter frokost får vi med en lokalguide som viser oss Reykjavik på formiddagen. Vi besøker både den gamle og nye bydel. Vi besøker museet i Perlan, den store Hallgrimskirken m.m. Byen har også et severdig rådhus. Ettermiddagen til egen disposisjon. Middag på hotellet.
ReykjavikReykjavikLeif Eriksson statuen, Reykjavik
Dag 5: Reykjavik, utflukt Borgarfjörður
Frokost på hotellet. Etterpå kjører vi nordover gjennom tunnelen under Hvalfjorður til Borgarnes. Der besøker vi Landnåmsmuseet og vi får med historien om Egil Skallagrimson. Etterpå drar vi til Reykholt hvor Snorre Sturlason bodde til han vart drept i 1241. Vi besøker og Hraunfossar og varmtvannskilden Deildartunguhver. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Reykjavik for middag.
BorgarnesReykholtReykholt
Dag 6: Reykjavik
Dagen til egen disposisjon. Reykjavik har mange flotte butikker og museer som vil falle i smak. Vanligvis vil en del av deltakerne besøke og bade i den Blå Lagune. Reiseleder vil ordne med dette. Erfaringer fra tidligere turer er at noen ønsker å være der i lang tid, mens noen nøyer seg med et besøk bare for å se.
Dag 7: Reykjavik - Keflavik - Værnes
Etter frokost kjører vi vestover til Keflavik flyplass. Her har Norwegian avreise kl. 11.00. Returen går om Bergen og retur til Værnes kl. 18.10.


7 DAGER
14.980,-

Turnr.: 25
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Keflavik t/r
  • 6 hotellovernattinger i dobbeltrom
  • 6 middag
  • 6 frokost
  • 2 lunsj
  • Utflukter som beskrevet
  • Lokalguide i Reykjavik og Borgfjörður
  • Inngang Landnåmsmuseet og Snorrestofa i Reykholt og besøk Friðheimar.
Tillegg:
  • Enkeltrom kr. 4.200,-
  • Blå Lagune, buss + inngang + handklede: kr. 680,- p.p.
  • Båttur Heimarey: kr. 350,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 22

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700