Norden
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Finland med Vasa, Tammerfors og Helsingfors
TammerforsFinland var et svært populært reisemål tilbake på 80-tallet. «Alle» skulle reise med Vasabåtarna fra Sundsvall til Vasa og med utflukt til Tammerfors. Etter at Vasabåtarna sluttet å gå fra Sundsvall falt interessen for Finland bort. Vi har hatt endel turer til Helsingfors i forbindelse med turer til St.Petersburg og Tallinn. På denne turen benytter vi Wasaline som går fra Umeå til Vasa. Returen går med ferje fra Åbo til Stockholm.
MS Wasa ExpressDag 1: Trøndelag - Umeå / Vasa
Tidlig start fra Trøndelag. Turen går om Østersund, Solefteå og frem til Umeå på ettermiddagen. Kl. 18.00 avreise med Wasaline til Vasa. Middag ombord og ankomst Vasa kl. 23.00. Vi kjører frem til Sokos Hotel Vaakuna i sentrum for overnatting i 2 netter.
Dag 2: Vasa
En lokal guide vil vise oss byen og områdene rundt. Etter en runde i byen kjører vi over Finlands lengste bro, Replot broen, ut til skjærgårdsområdet som heter Kvarken. Området er på verdensarvlisten og det forandrer seg stadig pga. en årlig heving av landområdene. Rundt Vasa finnes flere hembygdsgårder med museum som viser hvordan levesettet var i tidligere tider. Vi besøker museet på Stundars like sørvest for Vasa. Middag på hotellet på kvelden.
Torget i VasaKvarkenReplot broen
Dag 3: Vasa - Tammerfors
Vi forlater Vasa og kjører sør-østover inn i landet. Vi kommer etterhvert til de mange innsjøene som Finland er kjent for. På ettermiddagen ankommer vi Finlands tredje største by med ca. 225.000 innbyggere. Tammerfors er vennskapsby med Trondheim. Byen ligger mellom 2 store innsjøen og er omgitt av vann på alle kanter. Vi skal bo i 2 netter på Scandic Rosendahl Tampere.
Dag 4: Tammerfors
Tammerfors har idag moderne bebyggelse. Det skyldes at byen ble nærmest utslettet under den finske borgerkrigen i 1918. En lokal guide vil vise oss rundt i byen og forteller om byens historie. Herfra har vi fin utsikt utover det flate landskapet med alle sjøene. Byen har mange ulike museum, blant annet verdens eneste Leninmuseum i lokalene der Lenin og Stalin møttes i 1905. I byen ligger også Särkänniemi fornøyelsespark med akvarium og delfinarium.
Tammerfors rådhusHämeensilta broen, TammerforsLenin museum
Dag 5: Tammerfors - Åbo / Stockholm
Vi kjører sørover langs store innsjøer til Tavestehus, Finlands gamle hovedstad. Her tar vi vestover til Åbo. Det blir et opphold her før Viking Lines store ferje til Stockholm har avgang på kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Universitetet i ÅboÅbo rådhusMS Amorella, Viking Line
Dag 6: Stockholm - Trøndelag
Tidlig ankomst til Stockholm. Vi kjører til Gävle før vi spiser frokost. Videre til Sundsvall og Østersund hvor vi inntar turens siste middag. Retur til Trondheim og Steinkjer på kvelden.


6 DAGER
7.940,-

Turnr.: 24
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 5 froksot
  • 5 middag
  • Wasaline Umeå - Vasa
  • Viking Line Åbo - Stockholm m/lugar
  • Lokale guider i Vasa og Tammerfors
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.800,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 21

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Norden